Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Pilot MijnOverheid Berichtenbox maakt weg vrij voor grootschalige implementatie

12 Jul 2013  |  Digitalisering, Overheid

In oktober 2012 zijn Operatie NUP en Logius de pilot rondom MijnOverheid Berichtenbox gestart. De pilot is uitgevoerd met vijf gemeenten (Eindhoven, Landerd, Rotterdam, Utrecht en het samenwerkingsverband GBTwente), vijf softwareleveranciers (Atos, Centric, Circle Software, GouwIT en Exxellence) en twee leveranciers van Digikoppeling-adaptoren (JNET en Enable-U).

De pilot heeft een strak aansluitproces opgeleverd. Daarmee zijn de aansluitkosten en doorlooptijden sterk verlaagd. Zo kan er al worden aangesloten voor circa € 5.100. En dat is ongeveer 10% van het oorspronkelijk bedrag. Bovendien wordt de aansluitingsondersteuning bij gemeenten van Logius in 2013 niet in rekening gebracht.

Met de Berichtenbox kan de overheid elektronische berichten aan burgers versturen naar een persoonlijke, beveiligde postbus op Mijnoverheid.nl. Bijvoorbeeld de belastingaanslag, of een herinnering voor het verlengen van een paspoort. Nu gebeurt dat nog vaak via de papieren post. Burgers kunnen de Berichtenbox inzien met DigiD.

Om invoering op MijnOverheid Berichtenbox te vereenvoudigen, is op de websites van  Operatie NUP en Logius een stappenplan beschikbaar waarin praktische informatie te vinden is over hoe aan te sluiten op de toepassing. Als de gemeente de voorbereidingen heeft getroffen, is de doorlooptijd van een aansluiting tussen de vier en zes weken.

Bron


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.