Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Elektronisch factureren wacht op softwareleveranciers [download]

Iedereen is het er over eens dat elektronisch factureren kostenbesparend en effectief is. Alleen al door de continu stijgende portokosten wordt het per post versturen van een factuur steeds duurder en met name voor lage factuurbedragen steeds minder aantrekkelijk. Een factuur als pdf-bijlage per e-mail versturen is tegenwoordig al behoorlijk ingeburgerd. Grote organisaties zetten steeds vaker professionele software in voor elektronisch factureren, zowel uitgaand als inkomend.
Om massale adoptie van elektronisch factureren mogelijk te maken, moeten leveranciers van boekhouden
erp-software hun systemen geschikt maken voor elektronisch factureren. Dit laatste betekent niet uitsluitend het per e-mail kunnen versturen van een factuur als pdf-bijlage, want dat zorgt ervoor dat de ontvanger nog steeds handmatige werkzaamheden moet verrichten om de factuur in de administratie te verwerken. Nee, softwareleveranciers moeten er ook voor gaan zorgen dat facturen in UBL kunnen worden verzonden en verwerkt.
Dit artikel is verschenen in het blad Tijdschrift Administratie en is geschreven door Gerard Bottemanne en Marcel Wiedenbrugge naar aanleiding van de ‘Complete Gids Elektronisch Factureren

Source: http://www.tijdschriftadministratie.nl/artikel/14134/Elektronisch-factureren-wacht-op-softwareleveranciers-


Gerelateerd


2 reacties


  1. De timing van dit onderzoek is misschien niet helemaal prettig, want het is bekend dat een aantal grote software leveranciers net voor 2015 deze optie standaard inbouwen in hun software.

  2. MUIS Software heeft het elektronisch factureren al mogelijk gemaakt in haar software.
    Door middel van het geavanceerde herkenningssysteem van iMUIS (Online) worden de elektronische UBL-facturen al automatisch verwerkt in de boekhouding. Op deze manier worden alle UBL-facturen foutloos in de juiste administratie geboekt: een efficiënte en veilige manier van werken.