Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

go2UBL is de komende dagen te zien bij RTL Ondernemerszaken

Deze maand november is er een speciale aflevering van het programma “Ondernemerszaken” van RTLZ gewijd aan de nieuwste ontwikkelingen binnen factuurverwerking. Ook go2UBL heeft haar medewerking aan deze uitzending verleend en de opnames hebben inmiddels plaatsgevonden.

Hoe go2UBL naar de wereld kijkt

E-factureren vindt daardoor nu vooral plaats door facturen en andere inkoopdocumenten als een PDF document per e-mail te versturen. Dat is gemakkelijk voor de verzender, terwijl daarmee in feite zijn kostenbesparing wordt verschoven naar de ontvanger: die moet extra inspanningen plegen om nu een e-factuur te verwerken, terwijl een slimmere versie van die e-factuur veel besparing en efficiency kan opleveren voor die ontvanger. Tegelijkertijd zien we dat als er pogingen worden gedaan om over te stappen op slimmere e-factuurformaten, er vaak veel tijd en energie gaat zitten in het realiseren van dure koppelingen.

De visie van go2UBL

De visie van go2UBL is om de komende jaren een belangrijke rol kunnen spelen in de adoptie van e-factureren, door het omzetten van ‘domme’ output bij de verzender (bijvoorbeeld PDF) naar ‘slimme’ input voor de ontvanger (een UBL document inclusief boekingsvoorstel) en dat voor alle typen binnenkomende documenten. Bovendien realiseren ze kosteloos en binnen 20 minuten de koppeling met het betreffende softwarepakket.

En wat voor de elektronische factuur geldt, van toepassing is op andere berichten: creditnota’s, kasbonnetjes, pinbonnetjes, inkoopverklaringen, declaraties, vrachtbrieven, belastingaanslagen, et cetera.

Dit zijn de tijden waarop het RTL Ondernemerszaken wordt uitgezonden:

  • Zondag                9-11-2014        12:30 uur             RTL7
  • Dinsdag              11-11-2014        11:20 uur             RTLZ
  • Woensdag          12-11-2014        13:20 uur             RTLZ
  • Donderdag          13-11-2014        15:40 uur             RTLZ

Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.