Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Scan Sys lanceert ImageCapture 5.6 Dit is wat je moet weten

Er zijn maar weinig partijen die zo snel hun product updaten als Scan Sys: op 1 mei 2014 verscheen ImageCapture 5.4., daarna volgde op 1 september ImageCapture 5.5 en op 1 november was het weer zover: ImageCapture 5.6 werd gelanceerd. In dit bericht zetten we op een rij welke verbeteringen en toevoegingen Scan Sys in deze versie heeft doorgevoerd.

Algemene ontwikkelingen en verbeteringen

Vanaf versie 5.6 kunt u vanuit ImageCapture direct een Teamviewer sessie opstarten waarmee u bijvoorbeeld onze supportafdeling remote toegang kunt geven tot uw ImageCapture omgeving.

ImageCapture for Invoices beschikt vanaf versie 5.6 over een nieuw type smart field (intelligent zoekveld) waarmee het mogelijk wordt om waarden behorend bij vooraf opgegeven woorden (keywords) geautomatiseerd uit te lezen. Naast de al bestaande soorten smart fields voor het uitlezen van onder andere ordernummers en factuurnummers, wordt het met dit veld mogelijk om een voor de verwerking relevante zoekopdracht in te stellen. Denk hierbij aan het uitlezen van projectnummers, telefoonnummers, KvK nummers, personeelsnummers en andere veel voorkomende zoekwoorden.

Applicatie afhankelijke features en verbeteringen

Vanaf versie 5.6 bestaat de mogelijkheid om relatiegegevens die niet meer worden gebruikt te verwijderen vanuit ImageCapture. Denk hierbij aan het verwijderen van een oud bankrekeningnummer dat vanwege de overgang naar IBAN niet meer gebruikt wordt. In ImageCapture verwijdert u eenvoudig het rekeningnummer uit het daarvoor bestemde veld. ImageCapture voert deze wijziging automatisch voor u door. Het is dus mogelijk om uw crediteurgegevens uitsluitend in ImageCapture te beheren. Uiteraard kunt u vooraf instellen welke velden wel of niet gewijzigd mogen worden.

Vanaf versie 5.6 kunnen facturen waarvan een achterliggende inkoopopdracht in Exact Globe aanwezig is, in één keer gescand of geïmporteerd worden om vervolgens naar keuze op kop-niveau of per regel verwerkt te worden binnen dezelfde class. Bij het verwerken op kop niveau wordt het factuurbedrag gematcht op het bedrag van de achterliggende inkooporder, terwijl bij het verwerken van facturen op regelniveau er ook nog een controle plaatsvindt op artikelcode leverancier, aantallen en prijzen.

Met de 5.6 versie van ImageCapture is ook een nieuwe class beschikbaar gekomen voor het scannen en verwerken van personeelsdossiers. Uw personeelsdossiers kunnen eenvoudig gescand worden waarna ze in ImageCapture worden gekoppeld aan de desbetreffende medewerker. Bij het verwerken kan eveneens onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende dossieritems zoals Arbeidsovereenkomst, ID Documenten en Uitgaande Post. Niet alleen is het digitale dossier vanuit AFAS direct vanaf de medewerkerskaart opvraagbaar, het is volledig doorzoekbaar en eenvoudig aan te vullen. Zo beschikt uw HRM afdeling te allen tijde over een up to date digitaal personeelsarchief.

Versie 5.6 biedt nu ook de mogelijkheid om kop- en regelgegevens uit te lezen van S@les in de Bouw versie 2 en versie 3 facturen.

Bijlages zoals werkbonnen en leverbonnen kunnen vanaf de nieuwe versie in ImageCapture gekoppeld worden aan de bijbehorende facturen en als één PDF document in Exact AEC worden opgeslagen. Ook wanneer documenten via de Glyder scan app worden aangeleverd, kunnen deze op dezelfde wijze worden gekoppeld aan de factuur. Lees hier meer over de Glyder scan app.

Bij het aanmaken van kasboekingen kan in ImageCapture 5.6 ook het kasstaatnummer, het vorig saldo en eindsaldo worden meegegeven aan de boeking. Voor de berekening van het eindsaldo wordt gebruik gemaakt van het vorig saldo, de BTW en of het een ontvangst of een uitgave betreft.

Met ImageCapture 5.6 is het mogelijk om termijnfacturen te verwerken in Ridder iQ. ImageCapture matcht de inkoopfactuur op de betalingstermijn die tijdens het inboeken van de ontvangst in Ridder iQ is opgegeven.

ImageCapture 5.6 ondersteunt het gebruik van de verschillende blokkade varianten (Entity State) bij relaties in Exact Financials zoals Active, Inactive, Inactive-manual en Inactive-pending.

Om de invoer van gegevens te vereenvoudigen en het aantal vergissingen tot een minimum te beperken, ondersteunt versie 5.6 van ImageCapture het gebruik van verschillende, vooraf bepaalde restricties. Dit wil zeggen dat er een beperking is vastgelegd aan bijvoorbeeld een grootboekrekening, waardoor maar een beperkt aantal kostenplaatsen of projecten zijn toegestaan en worden getoond tijdens het boeken.

ImageCapture 5.6 aanvragen?

Relaties met een lopende onderhoudsovereenkomst kunnen contact opnemen met de ScanSys supportafdeling. De supportmedewerkers zullen samen met u de mogelijkheden van versie 5.6 voor uw eigen ImageCapture omgeving bespreken en beoordelen of de update aansluit bij uw huidige situatie.

Bron

 

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.