Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Exact sluit aan op SimplerInvoicing voor elektronisch factureren

Exact Online biedt elektronisch factureren aan via SimplerInvoicing. Daarmee  moet e-factureren voor bedrijven eenvoudiger en toegankelijker worden. Exact ondersteunt elektronisch factureren al sinds 2008 en breidt dat nu uit met het Simplerinvoicing UBL formaat, SI-UBL.

Dit formaat zorgt ervoor dat facturen in Exact Online worden ontvangen zonder dat je die handmatig hoeft in te voeren. Daarnaast is het mogelijk facturen te sturen en ontvangen in Simplerinvoicing. Dit verkleint het aantal leesfouten bij het inlezen in andere boekhoudsoftware. Ook is het makkelijker om debiteuren te vinden en loop je niet de kans om facturen te ontvangen van niet traceerbare afzenders.

Over SimplerInvoicing

Simplerinvoicing verbindt verschillende aanbieders van elektronisch factureren via een netwerk met elkaar. Hierdoor kan elke ondernemer op een simpele en betrouwbare manier e-factureren. Zowel in Nederland als elders in Europa, want het netwerk is gemaakt volgens Europese standaarden.

Hoe werkt het in de praktijk?

Om facturen ook automatisch via Simplerinvoicing te kunnen verwerken, hebben ondernemers een koppeling nodig met een van de partners zoals eVerbinding uit het Exact Online App Center. De app van de partner is geïntegreerd met het online boekhoudprogramma van Exact waardoor facturen automatisch ingelezen worden. Zo zorgt de app van eVerbinding ervoor dat de ontvangen facturen in de juiste digitale brievenbus van Exact Online worden gezet. De factuur is automatisch ingelezen en foutloos klaargezet.

Johan Schaeffer, bestuurslid Simplerinvoicing:
“Hoewel de besparingen door e-facturatie voor het mkb het grootst zijn, is er daar juist nog een grote achterstand. Veel mkb’ers denken dat dit alleen is weggelegd voor grote bedrijven omdat het veel geld zou kosten. De samenwerking tussen Exact, Simplerinvoicing en softwareontwikkelaars zoals eVerbinding zorgt ervoor dat elke ondernemer in een paar klikken gekoppeld wordt aan alle grote netwerken, zonder dat ze daarvoor moeten investeren. Ze betalen immers alleen voor wat ze werkelijk gebruiken.”

Sebastiaan de Jong, Business Director Cloud Solutions, Exact:

“Elektronisch facturen is de basis voor het realiseren van een efficiënte administratie en daarom één van onze speerpunten. Je bespaart niet alleen tijd, accountants en ondernemers hebben nu ook altijd inzicht in de financiële administratie doordat de uitgaande- en inkomende stroom doorlopend wordt bijgewerkt. Accountants kunnen tijdig aan de bel trekken als er iets mis gaat, ondernemers zijn beter in staat om zakelijke besluiten te nemen.”


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.