Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn
Belgische overheid wil B2B en B2C e-factureren geleidelijk gaan verplichten

Belgische overheid wil B2B en B2C e-factureren geleidelijk gaan verplichten


Binnen vijf jaar moet de elektronische factuur in België de norm zijn geworden. De bedoeling is vanaf volgend jaar de elektronische facturatie geleidelijk aan te verplichten. Tegen het einde van de huidige regeringsperiode, eind 2019, zouden volgens de Ministers alle burgers en bedrijven in hun contacten met de overheid volledig de omschakeling naar de elektronische facturatie moeten maken.

Dat heeft Alexander De Croo, federaal minister voor de digitale agenda, gezegd tijdens een werkbezoek aan Estland. Uit een studie van de Federale Overheidsdienst Administratieve Vereenvoudiging blijkt immers dat de kosten van een digitale factuur tussen 5 euro en 9 euro goedkoper zijn dan een papieren versie.

Een overstap naar een elektronische facturatie zou daardoor voor de ondernemingen, burgers en overheid een gezamenlijke besparing van 3,37 miljard euro kunnen betekenen. Alexander De Croo wil daarom in samenwerking met Theo Francken, staatssecretaris voor administratieve vereenvoudiging, de bedrijven naar de e-facturatie laten overschakelen.

Estland is niet alleen een digitale koploper; het land is ook in staat om deze positie al jaren te behouden tegen een minimum aan investeringen. Waar in België €350 miljoen in digitalisering wordt gestoken, besteedt Estland haar €50 miljoen aan ICT investeringen veel efficiënter.

Lees ook eens dit bericht


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.