Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

UBL Ketentest Nieuwsupdate April 2015

Graag informeren wij jullie weer over de laatste stand van zaken rondom de UBL Ketentest, met ditmaal: UBL Ketentest in uitvoering, Afstemming UBL-SI, UBL Ketentest in de media en UBL Ketentest presentaties en praktijkdemonstraties in het land.

UBL Ketentest in uitvoering

Afgelopen maand zijn er weer 7 nieuwe UBL-bestanden gevalideerd via de UBL-SI validatietool. Deze bestanden worden bij dezen (de laatste vrijdag van de maand!) aangeboden aan andere UBL Ketentest deelnemers om te testen op een juiste verwerking (opname in de boekhouding, dan wel herkentoepassingen).

De bestanden staan klaar op http://www.softwarepakketten.nl/ubllaatstevrijdag.  Nieuwe UBL testbestanden kunnen aangeleverd worden aan ubl@gbned.nl.En hebt u succesvol inkomende (UBL) facturen getest, laat het dan ook even weten.

Als u UBL bestanden aanlevert of voor ons test, wordt u als actieve deelnemer gemeld op onze website.

Afstemming over UBL-SI tussen UBL Ketentest en SimplerInvoicing

Op 7 mei worden enkele aandachtspunten rondom UBL-SI die naar voren zijn gekomen door de praktische toepassing vanuit de UBL Ketentest, voorgelegd aan Simpler Invoicing.

Het gaat dan met name om de BTW berekening bij meerdere factuurregels, hoe om te gaan met een creditnota en het vermelden van het BTW- en KvK-nummer van de afzender.

Mist u specifieke punten? Geef deze dan uiterlijk 4 mei a.s. even door via ubl@gbned.nl.

UBL Ketentest in de media

Komende periode wordt een uitgebreid artikel samengesteld over “Elektronische factuurverwerking op basis van UBL” voor onder andere FA-Rendement. In dit artikel worden ook de partijen genoemd die in het kader van de UBL Ketentest facturen hebben aangeleverd en/of ontvangen en getest. De bedoeling is dat het artikel eind mei 2015 is afgerond.

Zo hebt u, indien van toepassing, nog even de tijd om actief deel te nemen aan de UBL Ketentest om ook genoemd te worden in het betreffende artikel.

UBL Ketentest in het land

21 mei 2015 – Financial Systems
U bent van harte welkom om gratis deel te nemen aan Financial Systems op 21 mei 2015 in NBC Nieuwegein. Hét jaarlijkse evenement voor financiële professionals die een compleet overzicht willen hebben van de nieuwste systemen. Het UBL Ketentest programma verzorgt in samenwerking met enkele deelnemers een live demonstratie.
Naar Financial Systems…

11 juni 2015 – Digitaal Zakendoen en eID
PIMN organiseert samen met ECP het congres Digitaal Zakendoen en eID op 10, 11 juni a.s. Het congres laat zien hoe makkelijker en concurrerender Digitaal Zaken gedaan worden met eIDs: met een update over de laatste stand van zaken, leerzame praktijk casussen en de mogelijkheid om eID leveranciers te spreken.

Het UBL Ketentest programma verzorgt via het Kennisplatform administratieve software een sessie op donderdag(middag) 11 juni in Bunnik.

Deze sessie is nadrukkelijk ook bedoeld om ERVARING TUSSEN UBL KETENTEST DEELNEMERS ONDERLING EN POTENTIËLE DEELNEMERS UIT TE WISSELEN.
Meer informatie over deze sessie…

GRATIS aanmelden kan door een mail te sturen aan gerard@gbned.nl o.v.v. Kennisplatform 11 juni 2015, uw voornaam, achternaam, organisatie en emailadres (vol=vol).

17 juni 2015Praktijkdag: scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking
Deze praktijkdag is gericht op de accountancy en bevat de volgende onderdelen:

  • Inleiding en conclusies rapport “Scannen en herkennen van boekingsdcoumenten en elektronische factuurverwerking”, waarvan tijdens de praktijkdag de nieuwste versie verschijnt.
  • Presentaties/demo’s van verschillende scan- en herkentoepassingen.
  • Presentaties/demo’s van elektronische factuurverwerking en UBL. Met natuurlijk ruimschoots aandacht voor de UBL Ketentest.
  • Presentaties/toelichting uit de (gebruikers)praktijk.
    Meer informatie over deze praktijkdag…

Hebt u suggesties voor interessante events om aan deel te nemen, laat het dan even weten via ubl@gbned.nl.

Andere suggesties om de UBL Ketentest nog meer bekend te maken zijn natuurlijk ook altijd welkom. Meldt u uw deelname aan de UBL Ketentest zelf in de media? Laat het ons even weten.

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.