Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

AFAS stapt al over op UBL 2.1 nieuwe stap in e-factureren

Klanten van AFAS Software kunnen vanaf half juli als eerste in Nederland gebruik maken van UBL 2.1. Het ict-bedrijf is de eerste softwareleverancier die de nieuwe versie van UBL ondersteunt en uitrolt naar gebruikers.

AFAS laat weten dat binnen de UBL-standaard interpretatieverschillen zijn ontstaan tussen diverse implementaties. Door UBL 2.1. te implementeren verwacht AFAS dit recht te kunnen trekken.

Henk van der Schuur, Productmanager van AFAS over de implementatie van UBL 2.1.:
“De nieuwe versie van UBL is verder gestandaardiseerd, waardoor het proces van bestelling tot betaling volledig geautomatiseerd kan plaatvinden.”

“Steeds meer softwarepartijen ondersteunen inmiddels UBL 2.0. Daarbij wordt met de PDF-factuur een XML-bestand meegestuurd wat het softwarepakket herkent. Dat zorgt ervoor dat bedragen, rekeningnummers en andere details niet meer overgetypt hoeven worden maar automatisch kunnen worden ingelezen. Zo verloopt het factureringsproces gestandaardiseerd, nauwkeuriger en sneller. Daarnaast bespaar je met digitale facturatie ook druk- en portokosten.”

“Tijdens onze deelname aan de UBL ketentest concludeerden we dat de overstap naar de nieuwste versie van UBL (en de SimplerInvoicing-subset daarvan) een goede keuze was: de uitwisseling tussen boekhoudpakketten verloopt hiermee nog soepeler. We zijn daarom ook blij onze klanten deze update als één van de eerste leveranciers aan te kunnen bieden.”

“Daarnaast hopen we met het bieden van UBL op deze manier ons steentje bij te dragen aan een snelle adoptie van e-facturatie. Het laat een boel onzinnig en foutgevoelig werk verdwijnen.”

Bron: AccountancyVanmorgen.nl


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.