Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

UBL E-factureren versterkt werkkapitaalpositie van de Nederlandse afvalindustrie

05 Aug 2016  |  Accounting, Adoptie, E-factureren, UBL

Er staat een interessant artikel op de website Waste Insight. Waste Insight is het organisatiebrede ICT-systeem voor de Nederlandse afvalindustrie, een initiatief van kernpartners AFAS Software en PieterBas Automatisering.

Volgens de Waste Insight is de verbetering van de werkkapitaal een van de aantoonbare voordelen van e-factureren door middel van UBL. Bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie kunnen dankzij UBL hun factureren sneller en vaker versturen. De informatie kan snel en foutloos op ‘line item niveau’ worden geïmporteerd. Per saldo komen uitstaande bedragen dan eerder binnen. Dit effect wordt nog versterkt als bedrijven bij financiering hun debiteuren als onderpand geven.

UBL-facturen geautomatiseerd versturen en inlezen

Met Waste Insight kunnen e-facturen in PDF en UBL rechtstreeks worden verstuurd én geautomatiseerd worden ingelezen in het ICT-systeem van de klant. Facturen worden door de klant zonder tussenkomst van een administratief medewerker ingelezen en automatisch geboekt. Dat scheelt tijd en geld, en gaat ook sneller. SUEZ Recycling and Recovery Netherlands verstuurt al PDF e-facturen en wil om meerdere redenen UBL e-facturen ontvangen.

Luc Kazen van de afvalverwerker SUEZ Recycling and Recovery Netherlands:
“De 
kwaliteit van de informatie-uitwisseling tussen met de leverancier is met UBL-facturen beter. Daardoor is er minder kans op -invoer- fouten in de factuurverwerking. Ook gaat de factuurverwerking sneller waardoor de factuur eerder door SUEZ Recycling and Recovery Netherlands is geregistreerd en sneller kan worden behandeld. Met UBL-facturen kunnen ook line item data worden ingelezen en automatische worden gematcht. Ook dragen UBL-facturen bij aan verdere integratie met SITA-business partners en biedt het in de toekomst mogelijkheden om elektronische orders en weegdata uit te wisselen.”

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.