Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Zomaar twee voordelen van purchase-to-pay automatisering

22 Aug 2016  |  E-procurement, Factuurverwerking

Purchase-to-pay automatisering kan uw organisatie klaarstomen voor de toekomst. Heel concreet zijn er talloze voordelen die met purchase-to-pay verbonden zijn. Dit zijn er zomaar twee. En niet de minste.

Meer doen in minder tijd

Purchase-to-pay automatisering zorgt ervoor dat er efficiënter wordt gewerkt. Een goed voorbeeld daarvan is factuurherkenning tijdens het proces van digitale factuurverwerking.

De gegevens van een factuur worden gescand en omgezet naar data. Daardoor hoeft een administratief medewerker deze gegevens niet meer handmatig in te voeren. Dit bespaart veel tijd, zeker bij grote aantallen facturen!

Uiteraard zijn er meer voordelen:

  • Snellere betalingen van leverancier door een kortere doorlooptijd van facturen
  • De inkoopaanvraag wordt automatisch naar de juiste budgethouder gestuurd. Apart en tijdrovend e-mailverkeer wordt daarmee overbodig.
  • Contracten worden overzichtelijk in het systeem beheerd en het systeem meldt tijdig de expiratiedatum. Ongewenst automatische contractverlenging wordt daarmee voorkomen.
  • Koppelen van contracten aan maandelijks terugkerende contracten. Bij een volledige match van de factuur met het termijnbedrag en de contractafspraken, is handmatige goedkeuring niet meer nodig.

In control

Efficiënte purchase-to-pay automatisering is gebaseerd op systeemcontroles die u zelf noodzakelijk acht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan controle van inkoopaanvragen, facturen, contracten, budgetten en/of declaraties.

Deze controles definieert u vooraf in een zogenaamde workflow. Door de vaste processen bent u verzekerd van een paar zaken, zoals:

  • Zien hoeveel budget er nog beschikbaar is op het moment dat de factuur wordt gecodeerd op basis van budget
  • Digitaal inkopen via een webshop op basis van een mantelcontract zodat er voldaan wordt aan de gestelde inkoopvoorwaarden.
  • Maken van spendrapportages inzicht verschaffen in alle belangrijke aan het inkoopproces gerelateerde informatie. Zo creëert u een optimale grip op de uitgaven.

Als financial hebt u hiermee altijd grip op het proces, beheerst u uitgaven en bent u verzekerd van een betrouwbare afhandeling van zaken.

Hebt u de purchase-to-pay processen in uw organisatie al aangepakt? Nieuwsgierig naar een concrete oplossing? Vraag dan een demonstratie aan of schrijf uzelf in voor een van de webinars. Bekijk het webinaroverzicht of vraag een online demonstratie aan.  

Met vriendelijke groet,

 

 

Casper Cammeraat


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.