Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Voor als het net wat beter moet: de Readsoft en Palette plugins van Simac Document Solutions

Soms werken bestaande op zich wel goed. Maar als je bijvoorbeeld in een specifieke branche en met speciale systemen werkt of onder bepaalde voorwaarden met leveranciers samenwerkt, kan een enkele extra functie een groot verschil in het factuurverwerkingsproces maken. Met deze twee plug-ins kan Simac DS haar klanten en het purchase-to-pay proces maximaal ondersteunen.

De PaletteArena plug-in van Simac Document Solutions

Deze plug-in bevat tientallen extra functies die Simac DS binnen haar purchase-to-pay oplossing Palette heeft gerealiseerd. Haar klanten kunnen al dan niet gebruik maken van deze plug-in om de purchase-to-pay processen nog beter te ondersteunen. Bijvoorbeeld:

 • Toevoeging hoog/laag btw-codes
  Door hoog/laag btw-codes toe te voegen wordt de juiste BTW direct op de juiste regels in Palette verwerkt. Dat geeft weer een naadloze koppeling met ERP-systemen die een BTW-bedrag op factuurregelniveau vereisen.
 • Optelling btw-regelbedragen
  Een andere BTW-aanpassing is dat de BTW-regelbedragen automatisch worden opgeteld. Hierdoor wordt automatisch gecontroleerd of de som overeenkomt met het gescande BTW bedrag. In het geval er geen overeenstemming is, en het valt buiten de aangegeven marge, wordt de factuur met een foutmelding tegengehouden.
 • Controle op factuurdatum
  Een heel andere gewaardeerde aanpassing omvat een controle op de datum van de factuur. Er wordt gecheckt of de factuurdatum binnen een zelf te bepalen tijdsbestek valt, waardoor de klant nog meer grip krijgt op de uitstaande verplichtingen.

Is de Simac PaletteArena Plug-in ook voor u interessant? Werkt u met onze purchase-to-pay oplossing Palette? Benieuwd of er functies in de PaletteArena Plug-in zijn opgenomen die ook voor uw organisatie een verschil kunnen maken? Neem contact op met Chris Witterholt: 0318-649 699, hij informeert u graag!

De Simac ReadSoft Plug-in van Simac Document Solutions

Deze plugin neemt onvolkomenheden in ReadSoft weg. De oplossing bestaat uit meerdere modules op zo’n 15 gebieden. Deze modules zijn ontstaan op specifiek verzoek van klanten of ontwikkeld door inzichten en ervaringen van consultants van Simac Document Solutions.

In de afgelopen jaren bleken al vele ReadSoftklanten erg enthousiast over de toegevoegde waarde van deze Simac ReadSoft Plug-in. Door het inzetten van de Simac ReadSoft Plug-in kunt u uw factuurproces verder optimaliseren. Deze optimalisatie geldt bovendien ook voor de automatisch goedgekeurde facturen, omdat de ReadSoft Plug-in de controles ook toepast op deze facturen.

Voorbeelden van de Simac ReadSoft Plug-in:

 • Originele PDF facturen
  De originele PDF-facturen, die direct ingelezen worden in Readsoft, kunnen in kleur worden geëxporteerd richting het ERP-pakket. Binnen ReadSoft blijft de factuur zwart-wit maar de Plug-in zorgt er voor dat de originele factuur wordt geëxporteerd.
 • Bankrekening controle
  Er wordt automatisch gecontroleerd of de bankrekeningen op facturen overeenkomen met de bankrekeningnummers zoals geregistreerd in het ERP-systeem. Hierdoor voorkomt u betaling van spookfacturen.
 • Dubbele facturen controle
  Er wordt automatisch gecontroleerd of de ontvangen factuur niet eerder is verwerkt in ReadSoft.
 • Datum controle
  Er wordt automatisch gecontroleerd of de factuurdatum binnen een zelf aangegeven tijdsbestek valt. Zo niet, dan wordt de gebruiker gewaarschuwd en/of de factuur geblokkeerd voor verwerking.
 • Bedragen controle
  De Plug-in controleert op header- en regelniveau of de optelsom van de bedragenvelden overeenkomen. Dit voorkomt onjuiste boekingen in uw ERP-pakket.

Benieuwd geworden door de gegeven voorbeelden? Of ziet u zelf graag een verbetering doorgevoerd? Misschien is die verbetering inmiddels wel opgenomen in de Plug-in. Of kunnen ze bij Simac Document Solutions uw wens vrij eenvoudig realiseren. Aarzel niet en neem contact met ze op. Ze informeren u graag nader.

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.