Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Longread: over digitale duurzaamheid, digitale dementie en infobesitas

19 Feb 2018  |  Digitalisering, Overheid

Wat als de verwerking van informatie in onze digitale systemen ontwricht raakt? Dat bestanden verloren gaan of niet meer bereikbaar zijn, waardoor niet meer te achterhalen is hoe het zat? Hoe staat het dan met de mogelijkheden en verplichtingen van overheidsorganisaties en bedrijven tot verantwoording?

In dit artikel gaat Bart Suers van BCT in op het belang van digitale duurzaamheid, de risico’s van digitale dementie en infobesitas. Zijn conclusie:

“Er moet een meer maatschappelijk gerichte houding komen. Informatie delen speelt in die houding een belangrijke rol. De manier waarop we informatie delen en er waarden aan koppelen, zoals toegankelijkheid, betrouwbaarheid en volledigheid, zal bepalend zijn voor de mate waarin we digitale dementie kunnen tegenhouden. Of tenminste het risico daarop kunnen beperken tot een aanvaardbaar niveau. Helemaal voorkomen zal niet lukken…. In de loop der tijd is altijd wel informatie verloren gegaan.”

Dit artikel is tevens gepubliceerd in het BCT Infolutie Magazine 2016

 

 

 

Source: https://www.bctsoftware.com/nl/blog/digitale-dementie-onomkeerbaar-maar-de-risico%E2%80%99s-kunnen-wel-worden-beperkt?utm_campaign=Magazine%202016&utm_content=43388967&utm_medium=social&utm_source=twitter


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.