Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Kennissessie ‘E-facturatie’ voor bedrijven en medeoverheden geeft nieuwe inzichten

21 Nov 2016  |  E-factureren, Evenement, Overheid

De kennissessie ‘E-facturatie’ van BM Consultants, die woensdag 16 november plaatsvond trok geïnteresseerden uit het hele land. Vertegenwoordigers vanuit zowel het bedrijfsleven, als de lokale overheid konden zich in één ochtend optimaal laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen rondom dit onderwerp.

Jan Kooiker, directeur van BMconsultants trapte de bijeenkomst af: “Met UBL moet het mogelijk worden dat overheden, bedrijven en ook ZZP’ers elkaar standaard digitaal facturen kunnen toesturen. Hoe u zich als organisatie kan voorbereiden, laten wij u vandaag zien.”

UBL Ready

Vervolgens nam Friso de Jong, initiatiefnemer van het platform E-factureren, het stokje over. De deelnemers werden op geanimeerde wijze op de hoogte gebracht over E-facturatie, de diverse vormen van UBL, het wel of niet verplicht zijn tot Business to Governance (B2G) e-factureren. De hoeveelheid informatie en vooral de diverse mogelijkheden van e-facturatie, gaven aanleiding tot het stellen van veel vragen door de genodigden. De uiteindelijke conclusie volgens Friso: ‘Zorg vooral dat uw overheidsorganisatie een schil heeft die alle formaten facturen kan verwerken!

De factuuroplossing van BMconsultants is ook geschikt voor E-facturen

Een mooi opstap voor Jeanne-Marie Langen, account manager bij BMconsultants. “Kofax is de flexibele input oplossing in een digitale wereld die continu verandert, óók voor verwerking van het nieuwe formaat UBL.” In de kennissessie is ingegaan op het visueel maken van een UBL factuur, kanaalroutering van inkoopfacturen via post, e-mail en Digipoort, nut en noodzaak van een eenduidige afhandeling van alle facturen, hoe om te gaan met het toevoegen van routerings- en procuratiegegevens en uit te voeren controles, voordat (e)-facturen in de financiële applicatie worden opgenomen.

Ingrid de Jong, technisch consultant, liet vervolgens zien hoe factuurverwerking binnen Kofax werkt: “Geen toepassing van OCR-herkenning meer. In plaats daarvan mappen we factuurgegevens voor validatie, dat maakt de e-factuur een mooie stap voorwaarts.”

Wilt u zelf ook meer weten over de mogelijkheden van e-facturatie? Graag denken wij met u mee om uw ambitie te bepalen en een digitale oplossing aan te bieden die past binnen uw organisatie. Met onze expertise bent u straks klaar voor de toekomst!

Bron


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.