Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Rijksoverheid schrijft top 150 leveranciers aan om over te stappen op UBL-OHNL e-factureren

29 Nov 2016  |  E-factureren, Overheid, UBL, Uitgelicht

De Nederlandse overheid heeft samen met een aantal grote koepel- en brancheorganisaties, én mede-overheden eind 2015 afspraken gemaakt over de invoering van e-factureren. Vanaf 1 januari 2017 stelt de Rijksoverheid e-factureren verplicht bij nieuwe contracten.

Tegelijkertijd probeert ze leveranciers met bestaande contracten over te halen om ook e-facturen aan te leveren. 150 leveranciers zijn inmiddels aangeschreven en de bedoeling is dat tenminste 50 leveranciers UBL e-facturen kunnen aanleveren bij de Rijksoverheid.

Dat aanleveren moet gebeuren bij Digipoort en bekend is ook de rijksdiensten die achter Digipoort zitten, werken met UBL-OHNL. En laat UBL-OHNL nou niet compatibel zijn met UBL-SI….Legacy probleempje. Kleintje maar. Gelukkig zijn er voor die leveranciers diverse mogelijkheden….

  • via een directe koppeling op Digipoort
  • via een e-facturatiedienstverlener/boekhoudpakket met een aansluiting op Digipoort
  • via een e-facturatiedienstverlener/boekhoudpakket met een aansluiting SimplerInvoicing (SimplerInvoicing zet om naar UBL-OHNL en levert af op Digipoort)
  • via een aankomende innovaties die die je mail met UBL/PDF via Digipoort bij de betreffende Rijksdienst aflevert.

Trouwens, mede-overheden zijn vrij om te kiezen hoe ze hun UBL e-facturen ontvangen.

Kort en goed, er zit beweging in UBL e-factureren. Dat zien we ook terug bij UBL Ready. Binnen zeven weken al 77 deelnemers! Nu de overheid nog even laten snappen dat wat zij voor zichzelf willen, niet meteen betekent dat dat ook goed is voor het bedrijfsleven. Komt tijd, komt raad (of ontkenning).

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.