Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Nu ook verkoopfacturen converteren naar UBL met Convert2UBL (van go2UBL)

17 Jan 2017  |  Adoptie, Digitalisering, E-factureren, UBL

Vanaf 1 januari 2017 is het met go2UBL mogelijk om naast inkoopfacturen ook verkoopfacturen om te zetten naar UBL. Daarvoor heeft go2UBL de dienst ‘convert2UBL‘ opgezet.

Rob Tolstra, directeur en oprichter van go2UBL:
“Het afgelopen jaar hebben ondernemers ons regelmatig gevraagd of we kunnen helpen met het converteren van verkoopfacturen. In de praktijk blijkt namelijk dat er miljoenen verkoopfacturen gemaakt worden in Microsoft Excel of Word. Daarnaast zijn er veel ondernemers die hun facturatieprogramma niet gekoppeld hebben aan de financiële administratie. Of het om de een of andere reden niet kunnen koppelen. Het resultaat is dat vele honderdduizenden afnemers daardoor een UBL bij hun factuur moeten missen…”

“Alle verkoopfacturen die op in Word, Excel en Pdf worden opgemaakt, worden veelal door de financiële administratie of de accountant handmatig ingeboekt in het boekhoudpakket. Een onnodige en tijdrovende klus! Zeker als je bedenkt dat verkoopfacturen tegenwoordig ook naar UBL geconverteerd kunnen worden. En daardoor dus gemakkelijk ingelezen kunnen worden. Gelukkig is er nu convert2UBL!”

UBL verkoopfacturen verwerken in je (eigen) boekhoudpakket

Met convert2UBL zijn alle bedrijven en overheidsinstanties in staat om alle formaten verkoopfacturen (Microsoft Excel, Word of PDF) te converteren naar een UBL en vervolgens in te lezen in hun eigen pakket. Of, als hun pakket nog geen UBL output heeft, in UBL te versturen naar hun klanten.

Rob Tolstra:
“Op dit moment zijn er nog maar een beperkt aantal boekhoudpakketten die het inlezen van verkoop UBL’s ondersteunen. Dit zijn Exact Online, AccountView en Yuki. Verschillende leveranciers van boekhoudsoftware stellen zich op het standpunt dat verkoopfacturen rechtstreeks vanuit hun pakket gemaakt kunnen worden en een import mogelijkheid niet noodzakelijk is. Dat de praktijk anders is blijkt, want inmiddels hebben meerdere softwareleveranciers bij ons aangegeven dat ze medio 2017 importmogelijkheden voor verkoop UBL’s gaan ondersteunen.”

Ook eVerbinding herkent de behoefte om verkoopfacturen om te zetten naar UBL en biedt deze dienst aan met go2UBL als conversiepartner.

Ga naar www.convert2UBL.nl


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.