Status e-factureren richting overheid inzichtelijk op interactieve kaart

Eind 2018 moeten alle overheden e-facturen kunnen ontvangen. Voor Rijksdiensten is het verplicht dat die e-facturen via Digipoort, in (voorlopig nog UBL-OHNL) en met een OIN nummer worden gestuurd. Voor mede-overheden -of liever gezegd: hun leveranciers- geldt een minder strikt regime: toesturen van UBL e-facturen per e-mail is gewoon toegestaan.
Pianoo wil graag in beeld brengen hoe ver gemeenten, provincies en waterschappen zijn met de implementatie van e-factureren. Daarvoor hebben ze een  interactieve kaart van Nederland gemaakt. Met kleurcoderingen wordt aangegeven in welke fase deze overheden zich bevinden: onbekend, niet gestart, voorbereiding, pilot/implementatie, gereed of on hold.

Volgens Pianoo wordt met de interactieve kaart in een oogopslag duidelijk welke voortgang bij de implementatie wordt geboekt. Alleen, er staat niet bij op welke manier zij e-factureren hebben geïmplementeerd. Mischien komt dat doordat de informatie over de status van e-factureren voortkomt uit de aangeleverde gegevens van de gemeenten, waterschappen en provincies zelf.


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.