Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Implementeren van UBL e-factureren hoeft helemaal niet complex te zijn

07 Feb 2017  |  Adoptie, E-factureren, UBL

De adoptie van e-invoicing is afhankelijk van de standaarden die worden aangehouden, waarbij leveranciers en klanten precies weten waar ze aan toe zijn en een facturenstroom voor de ene business partner dezelfde informatie bevat als die naar een andere business partner.

Dit artikel is geschreven door Danny Kind, Sr. Product Manager bij ICreative P2P

“Het creëren van een UBL-factuur is goed te doen zolang we de basisvelden gebruiken. Als we ons aan deze standaarden houden kan het dus zijn dat je als klant niet alle gewenste (coderings) informatie binnenkrijgt, maar dat je wel negen van de tien leveranciers zover krijgt om e-invoices aan te leveren. En met negen uit tien leveranciers een efficiëntie-slag van 90 procent realiseren, biedt veel meer voordeel dan met slechts één leverancier een efficiëntie-slag van 100 procent te realiseren, terwijl de overige leveranciers facturen op papier of PDF blijven aanleveren. 

Wie een automatiseringsslag wil maken, doet er dus heel verstandig aan om uit te gaan van de basisvelden van een factuur. Spreek hier over met je leveranciers en je zult zien dat e-invoicing niet complex hoeft te zijn en dat de voordelen snel te behalen zijn. “

De uitgebreide versie van het artikel is hier te lezen


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.