Hoe implementeer je e-invoicing? Hoe werkt het en wat komt er bij kijken

09 Feb 2017  |  Adoptie, Digitalisering, E-factureren

Is uw organisatie klaar voor de toekomst? Of zijn er nog steeds financiële processen in uw organisatie niet geautomatiseerd? En kost het afhandelen van (deels papieren) facturen uw organisatie nog (te) veel tijd en geld? Maak dan een grote stap voorwaarts en kies vandaag nog voor e-invoicing (of e factuur, in het Nederlands). Zet uw papieren en digitale facturen om naar elektronische facturen!

Van papier- en digitaal naar elektronisch factureren (e-invoicing)

Met de Simac Document Solutions e-invoicing oplossing automatiseert u uw financiële processen. Anders dan bij het digitaal versturen en ontvangen van facturen (PDF), zorgen zij voor een volledig elektronisch factuurproces. U ontvangt geen papieren facturen of facturen via de mail. Zij bieden u één centraal platform voor het elektronisch verzenden en ontvangen van al uw facturen; ongeacht hoe uw leveranciers en klanten de facturen aanleveren of willen ontvangen. De actuele status van iedere factuur kunt u overal en altijd inzien. Deze oplossing is volledig te integreren met uw workflow/ERP systeem. Alle facturen kunnen dan ook direct uw crediteuren- of debiteuren administratie in.

De implementatie van e-invoicing gaat primair over drie vragen:

  1. Het communicatieprotocol. Hoe vindt de bestandsuitwisseling plaats van en naar uw systemen?
  2. De symantische mapping. Factuurinformatie dient altijd in een bepaald XML formaat te worden aangeleverd, wij maken de vertaling van uw formaat naar die van uw klanten en / of leveranciers.
  3. Adoptie. Hoe zorg je er voor dat zoveel mogelijk klanten of leveranciers aanhaken en aangehaakt blijven.

In het projectteam zijn er verschillende rollen te definiëren die vervuld dienen te zijn door u als klant.

  • IT. Een persoon in uw organisatie waarmee onze consultant kan schakelen over de bestandsoverdracht en andere technische zaken
  • Finance. Een persoon in uw organisatie die de financiele processen kent en weet wat er nodig is. Bijvoorbeeld welke factuurvelden nodig zijn. Sommige bedrijven werken bijvoorbeeld met een inkoopordernummer, andere bedrijven niet.
  • Projectmanagement. Het project bestaat uit verschillende stappen en er dient bijvoorbeeld gepland te worden wanneer de testfacturen over de testomgeving zullen gaan.

Lees meer over de verdere voordelen of andere details rondom e-invoicing.

Bron

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.