Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Gezocht: organisaties die willen helpen om SAP’s e-facturatieproduct te verbeteren

De Nederlandse RIJKSoverheid verplicht haar afnemers sinds begin dit jaarfacturen elektronisch in UBL te versturen. Hierbij heeft de overheid aangegeven dat gebruik gemaakt kan worden van de standaard voor elektronisch factureren; Simpler Invoicing.

SAP is op dit moment  bezig de bestaande oplossing voor E-factureren (eDocuments) aan te passen, zodat kan worden gekoppeld met SimplerInvoicing. SimplerInvoicing is het Nederlandse PEPPOL netwerk. Door de koppeling wordt het mogelijkheid om via een financiële administratie die -al dan niet direct of via een service provider- aan SimplerInvoicing is gekoppeld e-facturen in UBL te versturen en om facturen af te leveren. De oplossing kan natuurlijk ook ingezet worden voor het versturen van e-facturen aan ‘niet-overheid’ afnemers.

De oplossing ondersteunt ook formaten die in andere landen gebruikt worden (bv. Italië, Spanje, België), hierdoor kunt u voor verschillende landen gebruik maken van 1 oplossing voor het versturen van E-facturen.

Oproep
Voor de introductie van de oplossing in Nederland is SAP op zoek naar een aantal klanten dat graag willen deelnemen aan een pilot traject. Deelname aan de pilot betekent dat u in een vroeg stadium kunt beschikken over de functionaliteit.

Verder wordt u geholpen door SAP met de benodigde inrichting en zorgen zij voor een snelle oplossing mocht u tegen problemen aanlopen.

Mocht u vragen hebben over de oplossing of geïnteresseerd zijn om als pilot klant deel te nemen aan dit traject dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Rikus Voerman (rikus.voerman@sap.com).


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.