Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Mr. Billie kiest voor UBL e-facturen ontvangen via go2UBL

Mr. Billie, een aanbieder van de boekhoud-dienstverlening voor ZZP-ers en kleine ondernemers is een samenwerking aangegaan met go2UBL. Hierdoor biedt Mr. Billie haar klanten per 1 maart  ook de mogelijkheid om facturen te ubbelen. Dat is gebruik maken van UBL oftewel universal business language; het uniforme wereldwijde format voor het automatisch verwerken, van facturen, bonnen enzovoort in online administraties.

Arjen Moenis van Mr. Billie:
“go2UBL is een logische en goede aanvulling op onze dienstverlening. Het is ons streven om boekhouden gemakkelijker en efficiënter te maken voor ZZP-ers en kleine ondernemers. Onze gebruikers konden al op diverse manieren hun inkoopfacturen en bonnetjes doorsturen naar hun administratie. Met UBL worden facturen en bonnen ook automatisch geboekt.”

Wat is Universal Business Language (UBL)?

Universal Business Language (UBL) is bestandsformaat waarin faturen kunnen worden uitgewisseld tussen de boekhoudpakketten van de leverancier en de klant. go2UBL stelt ondernemers in staat om digitale facturen en bonnen die nog niet UBL worden meegestuurd om te zetten naar UBL. Dankzij deze omzetting kunnen de documenten vervolgens automatisch worden verwerkt in vrijwel elke boekhoutpakket.

Om welke soorten documenten gaat het?

go2UBL verwerkt al jaren inkoopfacturen, creditnota’s, kas- en pinbonnen, inkoopverklaringen, declaraties (van medewerkers), aanslagen van de Belastingdienst, buitenlandse facturen en facturen waarop het KvK-nummer ontbreekt. Sinds 1 januari van dit jaar kunnen ook verkoopfacturen via go2UBL geconverteerd worden naar een UBL-bestand.

Nadat go2UBL de documenten heeft geconverteerd, worden deze afgeleverd in de online administratie van de Mr. Billie-klant.

Over go2UBL

go2UBL is een landelijke aanbieder van een cloudoplossing (online UBL/e-administratie) om pdf-documenten te converteren naar een UBL-bestandsversie voor e-administratie. Sinds de oprichting in 2014 maakte het bedrijf een stormachtige groei door en verwelkomde het eind 2016 al haar 5.000e gebruiker. go2UBL werkt rechtstreeks met ondernemers, boekhoudsoftwareleveranciers en administratie- en/of accountantskantoren.

Over Mr. Billie

Mr. Billie is gestart vanuit de visie dat boekhouden, voor gebruikers van online administraties, wel wat makkelijker gemaakt kan worden en de samenwerking tussen boekhouder en ondernemer efficiënter kan. Daarom proberen we zo veel mogelijk gebruiksgemak voor de ZZP-er te creëren, terwijl de boekhouder in een eigen vertrouwde omgeving zijn of haar werk kan doen.


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.