Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

go2UBL = Pakketonafhankelijk = groot gemak

16 Mar 2017  |  E-factureren, UBL

Accountants- en administratiekantoren werken vaak met meerdere boekhoudpakketten. Dit heeft diversen oorzaken. Bijvoorbeeld klanten die zelf een pakket kiezen waarbij de accountant ‘mee kan kijken’. Misschien zit het kantoor in een transitiefase van het ‘ene’ naar het ‘andere’ pakket. Of is de diversiteit historisch zo ‘gegroeid’ door fusies en overnames.

‘Bottom-line’ is dat deze diversiteit best veel van de medewerkers vraagt. Om met alle pakketten overweg te kunnen, moeten ze bijna meer verstand van ICT hebben dan van boekhouden. Gelukkig zijn nagenoeg alle dagboeken tegenwoordig met een externe bron te koppelen, zodat de informatiestroom (bijna) vanzelf loopt. Denk daarbij aan bankkoppelingen, koppelingen met salarispakketten, afschrijvingen en verkopen. Maar… inkopen niet!

Ook hier is tegenwoordig een oplossing voor. Door middel van UBL (Universal Business Language) is het mogelijk om de inkopen eenvoudig in te lezen. Eventueel zelfs geautomatiseerd! Helaas blijkt uit de praktijk dat deze Universal Business Language nog redelijk onbekend is bij ondernemers én accountants. go2UBL=Pakketonafhankelijk=groot gemakEen gemiste kans, zeker als je boekhoudpakket wel UBL’s kan inlezen…

De logische vraag is dan: “Is er een partij die alle documenten – zowel papier als PDF en van factuur tot kas- en pinbon –  kan converteren naar een 100% goede en volledige UBL? En dan liefst ook nog een UBL die in elk pakket in te lezen is?”.

Met go2UBL is dat mogelijk!

Friso de Jong van Platform E-factureren:
“In essentie levert de aanpak van go2UBL op dat de ontvanger maximaal kan profiteren van de voordelen van een UBL zonder dat de verzender wordt gedwongen om (in welke vorm dan ook) formaataanpassingen te doen. Tegelijkertijd kan de verzender maximaal profiteren van de voordelen van het formaat van zijn voorkeur.”


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.