Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn
Met UBL e-facturen op weg naar -controle bij- 'No Hands Accounting'

Met UBL e-facturen op weg naar -controle bij- ‘No Hands Accounting’

04 Apr 2017  |  E-factureren, Softwarepakketten, UBL

Op de website Online ondernemen van Exact kwam ik een artikel tegen over het het effect van UBL e-facturen in het goedkeurings- en betalingsproces.

Het artikel met als titel “Goedkeuring voor betaling: optimale controle bij No Hands Accounting” begint met: “Het automatisch uitwisselen van UBL-facturen tussen leveranciers en klanten wordt steeds populairder. Omdat facturen via Exact Online direct verwerkt en betaalbaar gesteld kunnen worden, biedt Exact binnenkort de innovatie ‘goedkeuring voor betaling’. Daarmee heb je een optimale controletool binnen ‘No Hands Accounting’ in handen.

Waarom ‘goedkeuring voor betaling’ en hoe werkt het?

De gedachte van ‘lights out processing’ en ‘no hands accounting’ wordt al ruim tien jaar genoeg als een van de ‘voordelen’ van geavanceerde vormen van e-factureren, zoals op basis van UBL.

Exact erkent ook dat e-facturen steeds eenvoudiger worden uitgewisseld en direct worden verwerkt. Als je dat koppelt met de automatische processen bij Exact, dan zou een factur zelfs automatisch betaalbaar kunnen worden gesteld. En Exact erkent (als eerste expliciet) dat de gebruiker ondanks alle vernieuwingen wel grip zou moeten willen blijven houden op het boekhoudproces.

En dat is waarom Exact Online straks ‘goedkeuren voor betaling’ gaat aanbieden. Hiermee kan de eindgebruiker eenvoudig inkoopfacturen ter fiattering laten aanbieden in Exact Online. Je kunt straks instellen dat een factuur na het boeken direct ter goedkeuring worden voorgelegd. Via een eenvoudige workflow wordt de factuur dan goed- of afgekeurd. Zonder goedkeuring staat de betaling van de factuur in de wacht en kan de factuur niet betaalbaar worden gesteld. En dat ziet er dan uit zoals weergegeven in het plaatje hierboven (afbeelding is van Exact).

‘Goedkeuren voor betaling’ zal C2 2017 worden getest bij een kleine groep klanten. Het wordt beschikbaar voor Exact Online voor Boekhouden Geavanceerd, Premium en Exact Online voor Accountants. Daarna volgt Exact Online voor Handel, Productie en Uren & Facturen.

Deelnemen aan de Controlled Release kan voor klanten, via ‘Mijn Exact Online’ omgeving.

Meld je aan voor de Controlled Release

 

 

 

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.