Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

5 grote voordelen van UBL e-facturen voor de ontvanger

24 Apr 2017  |  Adoptie, E-factureren, UBL

E-factureren; op dit moment wordt het PDF formaat door 99% van standaard facturatiesystemen ondersteund (al dan niet als onderdeel van een boekhoud- of uitgebreider ERP-systeem).

Maar, een factuur in PDF-formaat levert alleen voor de afzender een duidelijke besparing op (met name in de zin van drukwerk en portokosten). En niet voor de ontvanger van een PDF factuur; die moet een PDF factuur vaak nog handmatig inboeken. Terwijl juist bij de ontvanger van de factuur de meeste voordelen te realiseren zijn.

En bovendien, de verzender profiteert mee.

UBL: de voordelen voor de ontvanger

1
Automatisch boekingsvoorstel
Facturen die in UBL formaat worden ontvangen, kunnen meteen als boekingsvoorstel worden geregistreerd en verwerkt in het boekhoudpakket. Bij kleine inkoopfacturen zoals dienstenfacturen is het voordeel voor de ontvanger al fors. Bij goederenfacturen met tientallen, honderden factuurregels scheelt het enorm veel tijd.
2
Foutloze gegevensverwerking
Niet meer hoeven overtypen van informatie op de factuur betekent ook dat er 100% zekerheid is over de verwerkte gegevens in het boekingsvoorstel. Dat betekent meer tijd voor inhoudelijke controles op de juistheid van de factuur.
3
Automatisch opnemen/aanpassen van leveranciersgegevens
Als er sprake is van een nieuwe leverancier, of van nieuwe leveranciersgegevens, worden deze automatisch opgenomen in het administratieve systeem van de afnemer. Er is dan 100% zekerheid over de juistheid van de leveranciersgegevens, zoals NAW gegevens en IBAN nummer.
4
Referentiegrootschema (RGS): een nog geavanceerder boekingsvoorstel
Een UBL factuur zorgt er voor dat er veel minder handmatige handelingen nodig zijn. Maar het selecteren van de juiste rekening zal nog moeten worden gedaan. Tenzij er wordt gewerkt met het RGS (Referentie Grootboek Schema). In dat geval kan ook de rekening in het automatische boekingsvoorstel worden meegegeven.
5
Voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking
UBL ready betekent ook dat u profiteert van de voordelen van geautomatiseerde factuurverwerking: minder FTE, betere verkoopondersteuning, etc.

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.