Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Aantal bedrijven dat go2UBL gebruikt, neemt hand over hand toe

09 May 2017  |  Adoptie, E-factureren, UBL

Het aantal bedrijven dat ‘ubbelt’ (gebruik maken van UBL) neemt toe. Medio april 2017 melde Gerard Bottemanne in zijn rapport e-factureren al dat UBL via e-mail de norm is, mede gelet op de groei van het aantal deelnemers aan UBL Ready.

Deze trend is ook duidelijk merkbaar bij marktleider go2UBL. Het bedrijf ziet in de eerste vier maanden van 2017 het aantal facturen dat zij converteren naar UBL (Universal Business Language) met 350% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast is het klantenbestand in een half jaar tijd bijna verdubbeld.

Overduidelijke trend

Het kan niet worden ontkend dat hierin een trend te zien is. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van het ontvangen van UBL-facturen en het automatisch inboeken ervan.

Rob Tolstra, oprichter go2UBL:
“Het zegt natuurlijk wel wat. Zo vroeg in het jaar evenaren we al bijna het aantal facturen dat we in heel 2016 hebben verwerkt. Ik ben in 2014 met go2UBL begonnen omdat ik zag dat het verwerken van facturen veel efficiënter kon. Dat onder andere accountants en boekhouders dit nu doorkrijgen en dat ik ze daarmee kan helpen, dat is natuurlijk wat ik hoop te bewerkstelligen.”

Klantenbestand bijna verdubbeld in zes maanden

Naast de spectaculaire toename in het aantal verwerkte facturen, neemt ook het klantenbestand snel toe. In de afgelopen twee maanden sloten zich ruim 1000 nieuwe klanten aan bij het innovatieve bedrijf. Kijkend naar de afgelopen vier maanden komt het uit op een totaal van ruim 2200 nieuwe klanten, een groei van 44% ten opzichte van 2016. In de afgelopen zes maanden is het klantenbestand van go2UBL, met een groei van 91%, bijna verdubbeld.

Tolstra:
“Volgens mij kunnen we met deze cijfers niet meer ontkennen dat factuurconversie naar UBL (‘ubbelen’) inderdaad de standaard wordt.”


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.