Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

“100% E-invoicing is nog altijd een utopie. Maar nabootsen kan wel”

100% e-factureren is een illusie. Maar nabootsen kan wel

“Kijk, een ideale wereld willen we allemaal wel”, vertelt Danny Kind, sr. product manager ICreative. “Een wereld waarin u geen papieren facturen meer ontvangt van leveranciers en alle digitaal aangeleverde facturen hetzelfde bestandsformaat hebben, zodat ze automatisch en foutloos verwerkt worden. Alsof we allemaal dezelfde taal spreken, zou je kunnen zeggen”. Maar, zolang deze ideale wereld niet bestaat is nabootsen ervan het beste alternatief.

Dezelfde taal

De bouw, de zorg, het bankwezen of gemeentelijke instanties: ze werken allen op hun eigen manier. De een levert facturen in de vorm van een PDF, de ander kiest voor papier en de volgende voor een ander specifiek dataformat. Danny: “Dat vraagt om een platform dat, eigenlijk zoals een tolk dat doet, alle verschillende talen ombouwt naar een leesbaar geheel in de vorm van XML.” In gewoon Nederlands: een e-factuur. Dit is te bereiken met een Basware Network, dat overigens ook andersom ingezet kan worden; voor uw facturen naar uw klanten toe.

Het doel: optimalisatie

Het resultaat van inzet van een netwerk dat documenten (en dan met name facturen) in verschillende vormen converteert naar een specifiek XML format is interessant. Snelle, automatische en foutloze verwerking is het gevolg. Tel daar minder papierverbruik bij op en het plaatje is compleet. Ook de overheid heeft de voordelen ontdekt, zij eisen meer en meer dat hun leveranciers in XML-formats gaan werken. Danny besluit: “Wij geloven dat de ideale wereld in de maak is. Althans, op het gebied van e-invoicing dan.”

Meer weten over e-invoicing? Neem gerust contact met ons op!

Danny Kind
Sr. Product Manager, ICreative
dkind@icreative.nl
06 261 148 21

Source: https://www.icreativep2p.com/e-invoicing-nog-altijd-een-utopie/?lang=nl


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.