Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

UBL Ready lanceert eerste UBL Readiness Monitor onderzoek

20 Jul 2017  |  Adoptie, E-factureren, Europa, UBL

De afgelopen 2 á 3 jaar heeft het merendeel van leveranciers van boekhoudsoftware, e-facturatiedienstverleners en aanbieders van scan- en herkenoplossingen UBL geïmplementeerd. Dat het onderwerp leeft blijkt wel uit het feit dat in minder dan een jaar tijd meer dan 100 leveranciers zich hebben aangemeld voor UBL Ready (via de UBL Ketentest).

Europese e-factuurstandaard EN 16931

Zoals bekend is “EN 16931” een feit als één Europese norm voor elektronisch factureren vanaf eind 2018 (met als syntaxen UBL en UN/CEFACT; Wij richten ons alleen op UBL.) Uitgangspunt voor alle informatie op www.ublketentest.nl en www.ublready.com is per heden “EN 16931”.

Over dit onderwerp staan nog de nodige vragen open. Wat betekent de Europese richtlijn 2014/55/EU en de norm “EN 16931” voor –de adoptie van- elektronisch factureren in Nederland? Waar gaat het goed en waar gaat het mis?

UBL Readiness Monitor

Met behulp van antwoorden op de vragen in dit Word document wil UBL Ready (een initiatief van Friso de Jong en Gerard Bottemanne) via de UBL Readiness Monitor duidelijkheid krijgen voor zowel dienstverleners als gebruikers (in het business-to-business als business-to-government segment van e-factureren) wat hen de komende periode te wachten staat.

De vragen zijn onderverdeeld naar:

  1. De syntax van de facturen (in UBL);
  2. Het verzenden en ontvangen van de facturen;
  3. Factureren aan de overheid;

Wij verzoeken u vriendelijk de voor u relevante vragen zoveel mogelijk te beantwoorden of door te zetten naar de verantwoordelijke persoon binnen uw organisatie met het verzoek betreffende vragen te beantwoorden.

Er is bewust voor gekozen de vragenlijst breed uit te zetten. Zo missen we niemand en bent u volledig op de hoogte van alle vragen en antwoorden die zijn uitgezet via deze UBL Readiness Monitor.

Deadline: 15 september 2017

Uw antwoorden graag tegemoet ziend, in elk geval uiterlijk 15 september 2017. (Vanwege de vakantieperiode hebben we een wat langere response-termijn gekozen, zo weten we zeker dat er voldoende tijd is om betreffende vragen te behandelen).

U kunt de vragenlijst hier downloaden en desgewenst uw reactie c.q. antwoorden invullen en mailen aan ubl@gbned.nl.

Alvast bedankt. Met vriendelijke groet,

Gerard Bottemanne en Friso de Jong
gerard@gbned.nl
jong@platformelfa.nl


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.