Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

go2UBL informatiebijeenkomst: nog meer rendement uit e-factureren halen – RGS in UBL

Go2UBL , de grootste provider die documenten converteert naar UBL bestanden, organiseert een bijeenkomst met softwareleveranciers om nog meer rendement uit UBL e-factureren te halen door gebruik te maken van het Nationale Referentie Grootboek Schema.

UBL staat voor Universal Business Language. UBL is de opvolger van de PDF voor e-factureren en biedt de mogelijkheid om e-facturen automatisch en foutloos in te boeken in financiële software. Inmiddels zijn al meer dan 110 aanbieders van administratieve, facturatie- en financiële software gereed om UBL te verzenden en/of te verwerken.

En hoewel UBL e-factureren al heel veel voordeel biedt ten opzichte van PDF e-factureren; er is nog meer rendement te halen door te werken met RGS. RGS staat voor Referentie Grootboek Schema en omvat een uniform (grootboek)rekeningschema oorspronkelijk bedoeld om rapportages vanuit de boekhouding te vereenvoudigen. Maar de RGS codes kunnen ook prima ingezet worden bij elektronisch factureren om factuurregels op de juiste (grootboek)rekening(en) te boeken. Dat levert nog veel meer voordeel bij het verwerken van e-facturen.

Rob Tolstra, oprichter van go2UBL:
“Als go2UBL hebben wij de missie om drempels weg te nemen. Dat doen wij door op een zeer laagdrempelige wijze te zorgen voor een UBL-bestand op basis van aangeleverde documenten. Wij krijgen vaak van klanten de vraag of de factuur dan ook volautomatisch op kostenplaatsen geboekt kan worden. Helaas moeten we daarop antwoorden dat wij dit niet voor hun kunnen regelen. Immers dit is in handen van financiële pakketten.”

Toch hebben wij nagedacht hoe we invulling kunnen geven aan de klantvragen. Immers als we dit opgelost kunnen krijgen in combinatie met RGS dan zullen onze gezamenlijke klanten nog meer gemak gaan ervaren.”

Daarom start op 6 september 2017 om 10:30 in Beverwijk een bijeenkomst met softwareleveranciers  hoe partijen elkaar zouden kunnen ondersteunen bij de bepaling van de juiste RGS code. De bijeenkomst wordt begeleid door de dagvoorzitter Gerard Bottemanne; hij heeft een brede kennis van zowel UBL als ook RGS en is over het algemeen al bekend bij de softwareleveranciers van financiële software.

Rob Tolstra, go2UBL:
“Wilt u ook samen met ons drempels wegnemen en samen met ons UBL naar een next-level tillen? Dan zien wij u graag op 6 september om 10:30 Van der Valk Akersloot. De informatiesessie is uiterlijk rond 15:30 afgerond.  Voor de liefhebbers hebben we daarna nog een borrel waarbij we nog even na kunnen praten.”

Wilt u aanwezig zijn bij deze informatiebijeenkomst? Meldt u dan vooraf aan door een e-mail te sturen naar valand@go2ubl.nl met uw contactgegevens (en die van uw collega’s).


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.