Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Grolsch zet in op Managed EDI met TIE Kinetix voor een optimale bedrijfsvoering

Momenteel maakt Grolsch gebruik van de ‘EDI Managed Service’ oplossing voor het inkomende en uitgaande EDI-berichtenverkeer. ‘EDI Managed Service’ wil zeggen dat de EDI-oplossing is uitbesteed aan TIE Kinetix, waarbij Grolsch enkel verantwoordelijk is voor het functionele support waarbij bijvoorbeeld voor het aansluiten van klanten op EDI, de brouwerij de taken zelf coördineert.

Gerard Mul, IT Business Partner – Middle office bij Grolsch:
“Wij hebben het technische beheer niet langer in eigen hand en dat is voor ons een groot voordeel. Wij zijn geen technische experts op het gebied van EDI, dat is TIE Kinetix. Wij zijn ontzorgt wat betreft de techniek achter EDI en de functionele kant beheren wij zelf. Dit is manier hoe wij als organisatie willen samenwerken.”

Efficiency verbeteringen

Grolsch heeft ruim 40 handelspartners met wie zij EDI-documenten uitwisselen, waaronder Superunie, Albert Heijn en Jumbo. Behalve in Nederland, is Grolsch ook in het buitenland actief met behulp van  importeurs die verantwoordelijk zijn voor de distributie in onder andere Parijs en Canada. Grolsch handelt 95% van haar orderproces af via EDI. De overige 5% gaat op de traditionele manier, dus telefonisch of via email.

De 95% waar via EDI mee wordt uitgewisseld, vertegenwoordigen maandelijks enkele duizenden EDI-documenten. Maandelijks verlaten ruim 1.000 volle vrachtwagens de brouwerij. Waar voorheen de vrachtwagens enkel overdag reden, rijden ze tegenwoordig ook ’snachts. De vrachtwagens worden de hele dag gebruikt en staan nu ook minder stil. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie. ’s Nachts zijn er minder auto’s op de weg met dus minder kans op files, waardoor er minder vrachtwagens nodig zijn.

Behalve de efficiëntie slagen die worden gemaakt door ’s nachts te leveren, geniet Grolsch zo ook van de voordelen die de EDI Managed Service oplossing met zich meebrengt. Naast het feit dat het een vereiste is om via EDI te kunnen communiceren met de grotere retailers, levert dit over de gehele linie procesverbeteringen op.

Gerard Mul, IT Business Partner – Middle office bij Grolsch:
“Grolsch gaat het liefst in zee met partners die zichzelf hebben bewezen. De werkwijze die wij hanteren is dat wij de totaalkennis intern houden, en als we een project willen uitvoeren huren wij hier een expert voor in. Sommige organisaties willen een project geheel uit handen nemen, maar onze voorkeur gaat uit naar een projectleider aan beide kanten, zowel bij Grolsch als bij de externe partij. Wij moeten kennis hebben van het businessproces, dat is de toegevoegde waarde van Grolsch, niet de techniek. Dit kan TIE Kinetix veel beter.”

Voor meer informatie bel 088-3698000 of stuur een e-mail info@TIEKinetix.com

Download de hele case study hier


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.