Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

AEB Amsterdam werkt 18000 inkoopfacturen met behulp van ISP-Invoice

05 Sep 2017  |  Factuurverwerking, Praktijk

AEB ontvangt jaarlijks 18.000 inkomende facturen die in één administratie van JD Edwards terecht komen. AEB heeft recent een volledige JD Edwards Upgrade geïmplementeerd; een logische vervolgstap was een oplossing voor digitalisering van de inkomende factuurverwerking aan het systeem te koppelen.

Floris van Loon, financieel manager van AEB:
“Doordat facturen niet altijd direct bij de financiële afdeling werden aangeleverd en doordat budgethouders zelf naar de administratie moesten komen om hun facturen in te zien duurde het vaak te lang voordat de facturen werden uitbetaald. Wij wilden daarom de factuurverwerking digitaliseren, zodat wij deze sneller konden verwerken en digitaal voor goedkeuring konden aanleveren bij de budgethouders, c.q. goedkeurders.”

“Allereerst hebben wij aan de hand van informatie van organisaties die hun inkomende facturen al digitaliseren en publicaties op internet een lijst gemaakt van onze eisen en wensen. Al snel bleek dat slechts enkele leveranciers alle drie de verschillende procesgangen die wij wensen konden bieden. Wij verwerken namelijk directe kostenfacturen, zoals bijvoorbeeld de waterschapsbelasting en facturen die tegen een order afgeboekt worden, zoals advies van derden. Tenslotte hebben we facturen die 3-way matchen, dus tegen zowel order als ontvangstbevestiging. Dit geldt bijvoorbeeld bij bestellingen van reserve-onderdelen die op een later tijdstip worden geleverd.”

 

Source: https://www.isprojects.nl/nl/aeb-amsterdam-werkt-efficienter-met-isp-invoice/


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.