Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Vlaamse overheid organiseert infosessies elektronische facturatie

18 Sep 2017  |  E-factureren, Evenement

De Vlaamse overheid organiseert dit najaar in samenwerking met de organisaties VVSG en V-ICT-OR drie infosessies over elektronische facturatie. Belgische ondernemingen komen tijdens de infosessies alles te weten over de actuele stand van zaken en van de verschillende mogelijkheden omtrent elektronische facturatie. Ook wordt verteld hoe ze concreet aan de slag kunnen gaan. De infosessies vinden plaats op:

  • Woensdag 18 oktober 2017, van 10u tot 12u, in het VAC Hasselt;
  • Woensdag 8 november 2017, van 10u tot 12u, in het VAC Gent;
  • Maandag 13 november 2017, van 14u tot 16u, in het VAC Leuven.

Inschrijven kan via e.procurement@vlaanderen.be met vermelding van deelnemer(s) en organisatie.

E-factureren bij onze zuiderburen

De Vlaamse Regering besliste op 16 december 2016(externe link) dat voor alle overheidsopdrachten die gelanceerd worden vanaf 1 januari 2017 e-facturatie verplicht is. Enkel voor micro-ondernemingen én opdrachten onder de 8.500 € geldt een verlenging tot 1 januari 2018.

De Vlaamse Regering besliste eveneens e-facturatie naar lokale overheden meer onder de aandacht te brengen. Deze adoptiecampagne voor e-facturatie gaat gepaard met een hernieuwde aandacht voor het gebruik van e-tendering (het indienen van offertes op elektronische wijze).

De doelstelling om sterk in te zetten op e-tendering en e-facturatie bij lokale overheden is omdat Vlaanderen tot de koplopers voor end-to-end e-procurement in Europa wil behoren.

Uiterlijke startdatum voor lokale overheden voor e-facturatie = 27 november 2019.
Uiterlijke startdatum voor lokale overheden voor e-tendering = 18 oktober 2018.

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.