Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Belgisch onderzoek: accountants vinden e-factureren maar lastig

28 Sep 2017  |  Adoptie, E-factureren

De Belgische accountants en administratiekantoren hebben geen behoefte om op de digitaliseringstrein te stappen. Amper 12 procent van de Belgische boekhoud- en accountancy-kantoren is volledig gedigitaliseerd. En e-factureren levert voor 56% van hen meer moeite dan besparing op.

Zo blijkt uit recent onderzoek van de Belgische ondernemersorganisatie NSZ, boekhouderfederatie KVABB en “Forum for the Future”.

Uit onderzoek van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) blijkt onder meer dat 66 procent van de “cijfer-professionals’ vindt dat zijn klant er nog niet klaar voor is, terwijl 55 procent papieren en elektronische facturatie evenwaardig vindt. 56 procent van de economische beroepen vindt dat er bij de e-facturatie meer werk komt kijken terwijl amper 14 procent is van plan om digitale facturatie snel in te voeren bij zijn klanten.

In die zin is het niet zo verwonderlijk dat e-factureren in 2016 amper vooruitgang boekte in België. Accountants en boekhouders horen er de promotors van te zijn, maar hebben duidelijk koudwatervrees. De verwachting is dan ook dat e-factureren in België de komende jaren zal stagneren.


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.