Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Ebedex komt naar Nederland: gemakkelijk facturen betaald krijgen

01 Oct 2017  |  Betalen, Credit Management

Edebex -opgericht in januari 2013- is een onlinemarktplaats waarmee mkb’s hun commerciële schuldvorderingen kunnen verkopen in minder dan 72 uur. Op dit moment wordt naar hun zeggen maandelijks voor meer dan zeven miljoen euro aan facturen verhandeld via Edebex.

Edebex zet na een extra kapitaalinjectie nu ook voet aan grond in Nederland. Net als andere landen hebben ook Nederlandse MKB-ers te maken met leveranciers eerder de betaling van hun facturen willen, terwijl hun klanten de betalingen van facturen vaak uitstellen. Daar komt nog bij dat banken financieringsaanvragen voor MKB trager en minder vaak goed lijken te keuren, aldus Edebex.

Hoe werkt het?

De interface is gebaseerd op een model dat al langer een succes is in de Engelstalige landen. Uniek is volgens Edebex dat er niet wordt gekeken naar de financiële gezondheid van de partij die financiering nodig heeft. Alleen de kredietwaardigheid van de onderliggende debiteur wordt geëvalueerd. En waar komt het geld vandaan, als de banken juist moeite hebben met financieren?

Daarop antwoord Edebex: “Er bestaat een directe relatie tussen kopers en verkopers van facturen: de financiering gebeurt namelijk door andere ondernemingen met een cashoverschot. Aan deze partij biedt Edebex de mogelijkheid om op een veilige manier kapitaal te investeren met een aantrekkelijk rendement. Alle facturen verhandeld via het Edebex-platform worden ingedekt door Euler Hermes, de wereldwijde marktleider in kredietverzekeringen en dochterbedrijf van Allianz. Euler Hermes garandeert – als de debiteur in gebreke blijft – een terugbetaling van zeventig tot negentig procent van het verschuldigde bedrag, afhankelijk van de rating van de debiteur.”

Filmpje!

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.