Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Gemeente Rotterdam sluit contract met TIE Kinetix voor e-factureren

11 Oct 2017  |  Adoptie, E-factureren, Overheid

TIE Kinetix heeft een contract getekend met de gemeente Rotterdam om zowel de gemeente als hun leveranciers te helpen met het uitwisselen van elektronische facturen. Met hun FLOW Partner Automation platform biedt TIE Kinetix een complete oplossing voor de gemeente Rotterdam, hun leveranciers en klanten om over te stappen op e-factureren. E-facturen kunnen efficiƫnter door gemeenten worden verwerkt, maar ook voor leveranciers die e-facturen uitwisselen, is het proces makkelijker en de resultaten sneller te verwerken.

De gemeente Rotterdam is niet onbekend met e-factureren. In 2014 is de gemeente begonnen met de verwerking van inkomende facturen. Vanaf 2018 is de gemeente Rotterdam van plan om ook haar uitgaande facturen aan te bieden als elektronische facturen.

Elk jaar sturen bedrijven nog steeds een groot aantal facturen naar de overheid. Aangezien deze facturen handmatig worden verwerkt en zeer tijdrovend en duur zijn, zijn leveranciers van de nationale en lokale overheid verplicht om in het kader van de nieuwe inkoopovereenkomsten per 1 januari 2017 e-facturen te verzenden. Vanaf april 2019 moeten alle aanbestedende diensten in Europa e-facturen kunnen ontvangen en verwerken.

Door de keuze van TIE Kinetix heeft de gemeente Rotterdam gekozen voor een ervaren en betrouwbare partner op het gebied van e-facturering. Met meer dan 30 jaar ervaring is TIE Kinetix een van de pioniers in e-facturering. Met een duidelijke visie op het hanteren en opzetten van dit soort projecten was TIE Kinetix de partner voor de gemeente om deze volgende stap te maken. TIE Kinetix werkt actief en participeert actief in de wereldwijde wereld van standaardisatie voor e-facturering. Als gevolg van deze actieve betrokkenheid en partnerschap komen nieuwe ontwikkelingen voor haar klanten en partners nooit als een verrassing.

In de komende maanden begint de officiƫle implementatie met de gemeente Rotterdam via het FLOW Partner Automation platform.

Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix:
“Als een Nederlands bedrijf dat 30 jaar ervaring heeft met applicaties in zowel de business-to-government als de business-to-business omgeving, zijn wij trots en vereerd dat de gemeente Rotterdam een Nederlands bedrijf Deze overeenkomst bevestigt onze positie als een pionier in e-facturering in deze markt. Omdat we actief aan standaardisatie voor e-facturering deelnemen, kunnen we de gemeente Rotterdam helpen met deze volgende stap naar elektronische facturatie. “


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.