Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

Basware introduceert Smart Coding: eenvoudigere factuurverwerking, hogere productiviteit

Smart Coding is ontworpen om gebruikers te helpen met coderen wanneer er geen inkooporder beschikbaar is. Dit wordt gedaan door het automatisch identificeren van de juiste kostenallocatie wat helpt om de factuurverwerking te versnellen en de productiviteit te verbeteren.

Over Smart Coding

Het vinden van een juiste kostentoewijzing is veelal een uitdagende taak voor medewerkers die niet gewend zijn met boekhoudregels te werken en helemaal wanneer er geen inkooporders zijn om informatie van te kopiëren.

Smart Coding is ontworpen om werknemers te helpen door hen in staat te stellen een factuur volledig te coderen met een simpele klik op een knop. Vervolgens bekijkt het Smart Coding-algoritme de transactiegeschiedenis, de automatiseringsregels en gedeelde coderingssjablonen van de gebruiker teneinde de meest ideale kostenallocatie te verkrijgen. Zakelijke gebruikers kunnen vervolgens de voorgestelde kostentoewijzing beoordelen en bevestigen. Dit alles verbetert de gebruikerservaring en vermindert de noodzaak voor de crediteurenafdeling om foutieve coderingslijnen aan te passen.

Sami Peltonen, Vice President van Purchase to Pay Product Management bij Basware:
“Traditioneel worden niet-PO-facturen geautomatiseerd met zakelijke ‘regels’ wat voor gebruikers zeer omslachtig kan zijn. We hebben een algoritme ontwikkeld om de best mogelijke kostentoewijzing voor niet-PO-facturen te bepalen. De logica maakt gebruik van big data, transacties uit het verleden. Zo komen we met een nauwkeurig voorstel dat met bedrijfsregels kan worden aangevuld.”

Ilari Nurmi, SVP van Purchasing to Pay Business Area bij Basware:
“Door de jaren heen hebben we nauw samengewerkt met onze klanten om hun bedrijfsactiviteiten en hun uitgaven te versimpelen. Onze gebruikers geven ons waardevolle feedback bij het verbeteren van onze eigen innovaties om meetbare waarde voor hun organisaties op te zetten. Smart Coding is daar een direct gevolg van.”


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.