Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

go2UBL biedt volledige ondersteuning bij hybride e-facturatie

21 Nov 2017  |  Adoptie, E-factureren, UBL

In de zoektocht naar een manier om zo efficiënt mogelijk om te gaan met het inboeken van in- en verkoopfacturen, kom je al snel uit bij termen als e-facturatie en UBL. En hoewel automatische verwerking van facturen in een boekingsvoorstel aantrekkelijk klinkt, roept het nog wel vragen op. Voornamelijk omdat op dit moment UBL nog niet en PDF wel de standaard is voor het versturen van facturen. Dat betekent dat in de praktijk dat er zowel PDF als UBL worden verzonden/ontvangen.

Toch is er meer dan genoeg reden om al vandaag kennis te maken met UBL en met go2UBL. Op deze manier kunt u direct starten met besparen en bent u gereed voor de verplichting om e-facturen aan overheden aan te leveren.

Hybride model hanteren

Een hybride model bij de ontvangst van facturen is heel goed werkbaar. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt hoe een factuur binnenkomt: als papier, foto, PDF of UBL. Belangrijk is dat het omgezet wordt in UBL. En dat is simpel te realiseren door gebruik te maken de diensten van een conversiepartner, zoals go2UBL.

Gemak voor verzender en ontvanger

Accountants die kiezen voor e-facturatie hoeven klanten niet te verzoeken om facturen in UBL op te sturen. Zij kunnen deze gewoon op dezelfde manier blijven aanleveren. Gemak aan de kant van de verzender dus. En als er een koppeling is gemaakt met een conversiepartner, ondervindt de ontvanger evenveel gemak. De partner zet de facturen, hoe deze ook zijn aangeleverd, om in UBL zodat ze automatisch verwerkt worden in het boekhoudprogramma.

Belangrijk is wel om te realiseren dat een conversiepartner niet hetzelfde is als een partij die scan en herken software aanbiedt. Alleen met een conversiepartner kan een volledigheid van 100% gegarandeerd worden. Daarnaast kunnen zij, met de juiste kwaliteitscontroles en validatie-tools, ook de juistheid garanderen.

Oplossing voor verdwaalde facturen

De koppeling met een conversiepartner biedt tevens een oplossing voor een veelvoorkomende ergernis: verdwaalde facturen in de inbox. Is een e-mail aangeklikt, dan valt deze niet meer op tussen de rest. Zo kan het weleens gebeuren dat facturen erdoorheen glippen. Een betalingsherinnering kost onnodig tijd en zorgt voor irritatie waar niemand op zit te wachten.

Gebruikers kunnen hun mail automatisch doorsturen naar de conversiepartner of de leveranciers van de gebruikers sturen de inkoopfacturen rechtstreeks naar de conversiepartner. De gebruiker ziet de facturen vervolgens automatisch binnenkomen in het boekhoudprogramma. Hierdoor besparen de gebruiker en leverancier tijd, worden ergernissen van niet betaalde of geboekte facturen en bonnetjes voorkomen en wordt een grote kostenbesparing gerealiseerd bij de financiële administratie.

Mocht u vragen hebben over dit bericht neem dan contact op met Rob Tolstra van go2UBL: rtolstra@go2ubl.nl / 06-23553097.

Over go2UBL

go2UBL is een landelijke aanbieder van een cloudoplossing om documenten en bestanden te converteren in UBL-formaat, onder meer voor e-facturatie. Sinds de oprichting in 2014 maakt het bedrijf een stormachtige groei door en in oktober 2017 is de 9.500-ste gebruiker aangesloten. go2UBL werkt rechtstreeks met ondernemers, boekhoudsoftwareleveranciers en administratie- en/of accountantskantoren.

 

 


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.