Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

3 Hoogheemraadschappen binnen 1 uur klaar voor EU-richtlijn 2014/55/EU met AllSolutions en eVerbinding

18 Dec 2017  |  E-factureren, Overheid, Samenwerking

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Hoogheemraadschap Rijnland en Hoogheemraadschap Delfland zijn klaar voor de EU-Richtlijn 2014/55/EU. In deze richtlijn is vastgelegd dat overheden, medeoverheden en aanbestedende diensten e-facturen moeten kunnen ontvangen én verwerken. De drie Hoogheemraadschappen behoren hiermee tot de eerste medeoverheden die volledig compliant zijn.

Door de integratie van billing serviceprovider eVerbinding in het door de Hoogheemraadschappen gebruikte ERP-software van AllSolutions, was het ontsluiten op Simplerinvoicing (PEPPOL) een fluitje van een cent. De eerste e-factuur werd succesvol ontvangen en verwerkt binnen één uur na start van de eerste registratie op het e-facturatie netwerk.

Eenvoud staat voorop

Er wordt vaak heel ingewikkeld gedaan over voldoen aan de EU-richtlijn die e-facturatie verplicht stelt voor medeoverheden. Doordat eVerbinding al is geïntegreerd in AllSolutions hoef je e-facturatie hier alleen nog maar ‘aan’ te zetten. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks tijd besteed hoeft te worden aan het technische aspect. De focus voor de Hoogheemraadschappen ligt ondertussen op de onboarding van haar leveranciers.

Marcel van Wensem van eVerbinding:
“Wij hebben onze doelstelling ‘2014/55/EU Richtlijn compliant in één dag’ bij de Hoogheemraadschappen ruimschoots waargemaakt. We zijn dan ook heel blij met de manier waarop AllSolutions het voor haar klanten mogelijk maakt om heel eenvoudig aan deze richtlijn te voldoen”.

Arjen Looijenga, functioneel beheerder van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard:
“Wij vinden het belangrijk dat we, zowel van ‘de bakker op de hoek’ als van een grote verzender, zonder problemen en op een veilige manier e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. In de pilotfase zullen we dan ook zowel echt een bakker als een grote verzender laten meedoen. Ons motto in dit e-facturatie project is; klein beginnen en groots eindigen“.


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.