Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

PIANOo lanceert handreiking ICT-architectuur e-factureren

08 Jan 2018  |  E-factureren, Overheid

Decentrale overheden (provincies, waterschappen en gemeenten) en andere aanbestedende diensten bereiden zich voor op het kunnen ontvangen van elektronische facturen. Eén van de belangrijkste stappen is het bepalen van de toekomstige (ICT) situatie. Om de samenhang en consequenties van te maken keuzes inzichtelijk te maken is deze handreiking opgesteld.

De handleiding ondersteunt in het opstellen van een optimale ICT-inrichting voor e-factureren. In deze handreiking wordt een aantal scenario’s beschreven, die helpen bij het maken van deze keuzes. Uiteraard zal de specifieke situatie leidend zijn bij het bepalen van de meest geschikte oplossing.

Doelgroep

Deze handreiking is bedoeld voor decentrale overheden en andere aanbestedende organisaties die de implementatie van e-factureren voorbereiden en is gericht op medewerkers die besluiten voor de inrichting nemen of voorbereiden. Te denken valt aan informatiemanagers, ICT managers of AO/IC medewerkers, maar ook ieder ander die betrokken is bij de implementatie van e-factureren. Een redelijke mate van bekendheid met zowel e-factureren als met ICT wordt verwacht.

De handreiking ICT infrastructuur is hier te downloaden


Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.