9 december 2021

3 redenen om te investeren in zilver

2 min read

Investeren in zelver heeft een niet al te goede naam. Het wordt vooral gezien als grondstof, in plaats van een edelmetaal. Maar in feite is het beide: Zilver is een schaars edelmetaal, én een grondstof, en dit maakt veilige belegging in tijden van crisis of onzekerheid. Zilver kopen kent namelijk meerdere voordelen als langetermijninvestering, waar we hieronder dieper op in zullen gaan. 

Koopkrachtbehoud

Een van de belangrijkste redenen om te investeren in zilver, is het behouden van je koopkracht. Door de inflatie, verliest u jaarlijks gemiddeld zo’n 3% van uw koopkracht, omdat papiergeld steeds minder waard wordt. Waar de euro over 100 jaar is gehalveerd in koopkracht, behoudt zilver zijn waarde. Daarnaast is bij vrijwel elke bank de spaarrente negatief, wat wil zeggen dat het geld kost om uw geld op de bank te bewaren. De koers van zilver daarentegen, stijgt de laatste jaren gemiddeld met zo’n 10% per jaar; een veel beter rendement, en beter voor uw koopkracht! Zilver is daarmee zelfs een van de best presterende assets.

Betaalbaar

Zilver is toegankelijk voor de gemiddelde belegger door zijn betaalbaarheid. Voor veel beleggers is een baar goud onbetaalbaar, maar dat hoeft niemand ervan te weerhouden ook te investeren in edelmetalen. De relatief lage prijs van zilver, maakt het een potentieel populaire keuze voor beleggers met een kleiner vermogen. Daarnaast maakt de lagere prijs zilver ook praktischer wanneer je het wilt verkopen. Moet je aan een kleine financiële behoefte voldoen? Dit zorgt er ook weer voor dat de zilvermarkt veel volatieler is dan de goudmarkt. Hierdoor kan in je in relatief korte tijd, meer winnen (of verliezen) dan op de goudmarkt.

De voorraad raakt op

De zilvervoorraad raakt steeds verder op. Meer dan de helft van het zilver komt als bijproduct van basismetaal activiteiten zoals de delving van koper en zink. Echter, hier wordt steeds minder tijd en geld in gestopt, wat logischerwijs ook resulteert in het vinden van minder zilver. Als de vraag op het huidige niveau blijft terwijl het aanbod daalt, zal het moeilijker worden om iedereen in zijn zilver behoefte te voorzien. En schaarste leidt tot hogere prijzen.

Bent u van plan te gaan beleggen in zilver? Neem dan vooral een kijkje bij aanbieders waar u zilverbaren kunt kopen zonder BTW te betalen, zoals Doijer & Kalff!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *