Deze website zal per 1 september 2018 niet meer bereikbaar zijn

BCT zoekt medewerker Inside Sales (M/V) (fulltime)

31 Jan 2011  |  Vacatures
BCT Partner For Value 230x200
BCT partners for value ontwikkelt sinds 1985 software-oplossingen op het gebied van documentaire informatievoorziening en workflow. Bij onze vestigingen werken momenteel ruim 180 professionals.

Het innovatieve karakter van BCT zorgt ervoor dat zij steeds meer betrokken raakt bij de kernprocessen van organisaties waarbij onze software de basis is voor uiteenlopende geïntegreerde oplossingen op het gebied van document management, workflow management en digitale archivering alsook factuurherkenning.

Door de unieke product- én marktbenadering is BCT uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de ons omringende Eurozone. BCT is gevestigd in het zuiden van Nederland en heeft daardoor een uitstekende centrale ligging voor de Europese markt.

Om ons team verder te versterkten zoeken we een:

Medewerker Inside Sales (M/V) (fulltime)

Functieomschrijving
De rol
De afdeling Inside Sales is verantwoordelijk voor het acquisitieproces en het aanbestedingsproces binnen BCT. Beide processen worden centraal gecoördineerd en uitgevoerd met als doel het leveren van een vastgestelde omzetdoelstelling voor de verkoopkanalen van BCT.
.

De werkzaamheden per proces:

Acquisitie
Je bent verantwoordelijkheid om actuele en betrouwbare informatie aangaande de behoeften en ontwikkelingen bij je relaties inzichtelijk te maken. Hierover rapporteer je pro actief. Hiervoor onderhoud je telefonisch nauwe contacten met je eigen prospects en klanten. Je weet de digitaliseringbehoefte van de klant of prospect nauwgezet te definiëren, de DMU te lokaliseren en met hen (meerdere) inhoudelijke gesprekken te voeren om de behoeften, wensen en overige kenmerken van de organisatie verder in kaart te brengen. Daardoor ben je in staat om nieuwe commerciële kansen te zien waardoor je nieuwe salestrajecten voor onze producten en diensten genereert. Je begeleidt vervolgens het gehele acquisitieproces van jou initiële contact tot en met de beslissingsfase. Het eindresultaat van je werk is een kwalitatieve afspraak voor het salesteam, voorzien van een compleet dossier met (commerciële) informatie. Van nature heb je een gezonde commerciële drive om te scoren. Je bent inventief, assertief, accuraat, resultaat- en relatiegericht in het uitbreiden van je commerciële contacten.

Aanbestedingen
Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van een rechtsgeldige inschrijving van BCT op (Europese) aanbestedingstrajecten. Vanaf binnenkomst van het bestek voer jij daarom de regierol. Je bent het interne aanspreekpunt en coördineert pro actief de tijdige en correcte beantwoording van onze inschrijving. Daarin werk je nauw samen met specialisten binnen BCT. Door zelf een actieve rol te vervullen in het beantwoorden van de aanbesteding vergaar je veel kennis over onze producten en diensten. Ook richting de prospect of klant ben je het aanspreekpunt totdat de inschrijving is geaccepteerd.

Daarna draag je het traject over aan het salesteam om vervolgens de aanbesteding te blijven monitoren totdat er een gunning plaats heeft gevonden.

In deze laatste fase ben je de interne vraagbaak en deskundige over de status en inhoud van onze inschrijving. Het plannen en organiseren gaat je daarom van nature goed af. Je stelt je niet afwachtend op en legt makkelijk contact. Daarnaast bent in staat je snel aan te passen aan veranderende omstandigheden, waarin je ook onder tijdsdruk vastberaden en beheerst blijft en verantwoordelijkheid durft te dragen.

Profiel van geschikte kandidaat
De kandidaat
Na het lezen van bovenstaande begrijp je de synergie tussen beide processen en kunt ons dit dan ook met overtuiging toelichten op een eerste gesprek. De flexibiliteit om in beide processen werkzaam te zijn spreekt je aan. Vanzelfsprekend beschik je over goede communicatieve eigenschappen. Een afgeronde HBO (bijvoorbeeld HEAO) opleiding is een vereiste waarbij affiniteit met software een pre is. Je bent in staat om complexe materie snel eigen te maken en bent geïnteresseerd in ICT ontwikkelingen. Haardoor ervaar je het als vanzelfsprekend om actuele ontwikkelingen op de voet te volgen om een professionele gesprekspartner te zijn voor je werkomgeving.
Wij bieden
De werkomgeving
We bieden je een gedegen inwerktraject waarin we je zullen trainen op communicatieve vaardigheden. Daarnaast zorgen we ervoor dat je beschikt over de nodige (product)kennis. Je werkomgeving is een professioneel team van overwegend jonge mensen met ruimte om jezelf te ontwikkelen. De werksfeer is, informeel, hartelijk, collegiaal maar zeker ook ambitieus, gedreven en professioneel. Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend.
Geplaatst op
28-1-2011
Referentiecode
Cili5342
Heeft u interesse in deze functie dan kunt u reageren bij:
BCT Group, Dhr. C. van Schoonhoven
Telefoon: 046-4424545
E-mail: jobs@bct.nl

Gerelateerd


Er kunnen nu even geen reacties worden geplaatst.