23 januari 2022

6 eerste date tips!

2 min read

Couple on vacation. People sitting in decorative nest. Lady in a white dress.

De ene vindt het leuk, de ander vindt het verschrikkelijk. Daten! Een date is altijd spannend, maar hoe pak je dit het beste op. Ga je nou een drankje drinken? Of neem je haar mee naar de bios of ga je thuis een filmpje kijken? Genoeg keuze, maar welke opties zijn nou het slimst en welke activiteiten zorgen nou voor een geslaagde date? Wij hebben alle date tips op een rijtje gezet! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

  1. Kom op tijd

Het klinkt misschien heel simpel, maar niemand vind het fijn om te wachten. Zorg met een date ervoor dat je liever 5 minuten te vroeg bent dan te laat. Als je te laat komt geef je niet een goed beeld af. 

  1. Let op wat je zegt

Sommige ideeën of onderwerpen hoef je natuurlijk niet te bespreken op een eerste date. Daarnaast is het ook handig om de woorden ‘misschien’, ‘een beetje’ en ‘ik denk het’ te vermijden. Uit onderzoek is gebleken dat deze woorden onzekerheid uitstralen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Veel mensen zien onzekerheid als onaantrekkelijk. 

  1. Een goede date plek

Een van de tips is om niet naar de bios te gaan. Je moet hier namelijk minstens anderhalf uur stil zijn, terwijl je elkaar nog niet goed kent. Deze ongemakkelijke situatie wil je natuurlijk vermijden. Wel een tip: Ga voor een eerste date die ook leuk zal zijn zonder dat die andere persoon erbij is. Op deze manier ben je minder zenuwachtig en is het minder spannend. Kies bijvoorbeeld voor een drankje drinken. Dit kan bijvoorbeeld in een restaurant in Almere.

  1. Maak keuzes

Niets is zo vervelend als iemand die geen keuze kan maken. Vrouwen die geen mening hebben, zelf geen keuzes maken of constant zeggen dat ze iets niet weten worden niet echt als aantrekkelijk gezien. 

  1. Voorkom een vriendschappelijke vibe

Wanneer jij de verkeerde signalen afgeeft of als een man erg onzeker is, wordt de date vaak vriendschappelijk. en is natuurlijk NIET wat je wil bereiken. Je kunt een paar dingen doen, zodat je niet in de friendzone belandt. Raak hem bijvoorbeeld af en toe aan, besteed net iets meer tijd aan je uiterlijk, lach en maak veel oogcontact.

  1. Wacht totdat hij contact opneemt

Een date tip voor na de date. Een slim idee is om hem contact op te laten nemen. Op deze manier laat je weten dat je er niet direct bovenop zit en je meer afstand neemt. Laat hem gerust twee tot vier dagen wachten. Langer dan vier dagen wachten? Dan kun je het heft in eigen handen nemen.