Als particulier een incassobureau inschakelen, kan dat?

Veel mensen denken dat het inschakelen van een incassobureau alleen gedaan wordt door bedrijven en instellingen. Niets is minder waar, want ook particulieren kunnen een incassobureau inschakelen. Natuurlijk moet je wel een goede zaak hebben: het inschakelen van een incassobureau doe je niet wanneer je geld hebt uitgeleend aan een kennis. Wanneer je wel een incassobureau inschakelt lees je in deze blog. De specialisten van Te Biesebeek Incasso leggen jou alles uit!

Voorkomende situaties

Het inschakelen van een incassobureau als particulier komt vaker voor dan je denkt. Een groot deel van deze situaties heeft te maken met particuliere verhuur. Veel mensen investeren in vastgoed. Vervolgens verhuren ze dit pand en verdienen hier maandelijks geld mee. Maar wat als je huurder de huur niet meer overmaakt? Dan is het juiste moment aangebroken om een incassobureau in te schakelen. 

Het inschakelen van een incassobureau kan wel te maken hebben met een lening, maar hiervoor heb je voldoende bewijsstukken nodig. Een expert op het gebied van incasso’s kan jou hier verder mee helpen.

Wanneer een incassobureau inschakelen?

Als particulier kun je op dezelfde voorwaarde een incassobureau inschakelen als een bedrijf of instelling. Wel moet je de vorderingen kunnen aantonen en onderbouwen. Mondelinge afspraken gelden hierbij niet. Gemaakte afspraken op papier kunnen jou wel helpen in dit proces. Voor iedereen – zowel zakelijk als particulier – geldt dat het opbouwen van een dossier erg handig is, voordat je naar een incassobureau stapt. Bewaar alle documenten in een map en neem vandaag nog contact op met een specialist!

Gerelateerde links:

Incassobureau bij Dalfsen

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*