23 januari 2022

Balkonschermen niet alleen voor appartementen

3 min read
beleggen vastgoed

Balkonschermen zijn vooral bekend als een scherm dat is geplaatst bij appartementen of beter gezegd bij flats. Meestal niet aan de galerijkant, maar aan de balkon kant zodat je meer privacy hebt op je balkon. Een balkonscherm wordt dan ook wel privacy scherm genoemd. Een balkonscherm kan zijn gemaakt van ondoorzichtig materiaal, maar steeds vaker wordt het scherm gemaakt van (gematteerd) veiligheidsglas. In dit geval hebben we het echt over het scherm dat is geplaatst tussen twee balkons (appartementen) in. Door dit scherm heb je niet alleen privacy, maar zit je op je balkon ook lekker uit de wind. Dat is de reden dat deze schermen ook steeds vaker worden geplaatst bij terrassen zowel in de horeca als thuis. Het fijne van een balkonscherm is dat je deze geheel op maat kunt laten maken zodat je ze kunt plaatsen op elk terras.

Balkonschermen worden gemaakt van verschillende materialen

Balkonschermen kunnen worden gemaakt van diverse materialen waarbij de basisprofielen gespoten kunnen worden in alle standaard RAL-kleuren. Veel mensen kiezen liever voor kunststof balkon- of privacy schermen omdat deze weinig tot geen onderhoud nodig hebben. De kunststof plaat heeft een dikte tussen 8 en 12 millimeter. De plaat kan worden geleverd in vele kleuren en decors. Een kunststof scherm wordt opgebouwd uit verschillende kunststof planken en een aluminium kader en heeft 10 jaar garantie. Je kunt het kunststof ook vervangen door glaselementen waarbij het glas helder, gematteerd of getint kan zijn. In alle gevallen is de paneelvulling van gelaagd glas helder of gematteerd en 33,2 millimeter dik. Andere vullingen kunnen worden geleverd op aanvraag. De profielen kunnen worden gespoten in elke standaard RAL-kleur en zijn technisch geanodiseerd.

Een balkonscherm voor meer doeleinden

Balkonschermen worden niet alleen gebruikt om op een balkon te plaatsen, maar ook steeds vaker in achtertuinen tussen twee tuinen. Ook bij de voordeur zie je steeds vaker een balkonscherm tussen twee woningen voor meer privacy. De schermen worden ook geplaatst langs de rand van een terras zodat je uit de wind kunt zitten. Je kunt de schermen dan ook op maat laten maken in elke gewenste kleur. Wil je toch van je af kunnen kijken dan is veiligheidsglas een goede optie. Combineer ondoorzichtige plaat met doorzichtige plaat zodat je toch de nodige privacy krijgt. Een balkonscherm moet mooi en degelijk zijn, maar voor het terras of voor in de tuin moet het scherm vooral functioneel zijn zodat je, het liefst het hele jaar door, uit de wind in je tuin kunt zitten.

Balkonscherm uitbreiden

Balkonschermen worden meestal als ‘één plaat’ op maat gemaakt. Je kunt ook over het hele balkon het scherm laten doorlopen als balkonhek, zeker als je een dakterras hebt. Dat wordt vaker gedaan om een windvrij balkon te krijgen waar je ook meer privacy bij krijgt. Heb je boven je balkon nog een balkon (een verdieping hoger) dan kunnen de schermen zelfs tussen deze twee balkons in worden gemaakt. In de meeste gevallen kun je deze schermen kantelen of over elkaar heen schuiven, zodat het balkon, wanneer je dat wilt, helemaal dicht is en veranderd in een soort serre. Je kunt deze schermen open schuiven bij warm weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *