9 december 2021

Beleggen.info de perfecte site om online brokers te vergelijken

2 min read
Beleggen

Beleggen.info is de perfecte site om online brokers te kunnen vergelijken. Je kunt hier veel informatie vinden over aandelen, online brokers en wat trading nou precies is. Een veel voorkomende vraag is wat is trading nou eigenlijk. Trading is een van de meest winstgevende activiteiten op het internet. Dagelijks worden er miljarden verdiend en verloren door mensen die met een muisklik online handelen. Bij trading handel je in financiële instrumenten zoals aandelen, indexfondsen en valutaparen. Zelf direct aan de slag gaan met traden? Dan heb je een gratis account bij een broker nodig. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld snel aandelen te kopen en te verkopen. 

Beleggen

Wat zijn nou goede brokers? 

Er zijn een hoop goede online brokers. Het kiezen uit een juiste broker is erg moeilijk. Doordat er veel keuze is tussen goede online brokers. Elke online broker is weer gunstiger dan de andere. Doordat er veel concurrentie is zijn er een hoop brokers die lagere transactiekosten hebben of andere aanbiedingen. Dit doen ze  om zich te onderscheiden van de rest. Van te voren is belangrijk om te kijken op welke manier je wilt investeren en dan kun je vervolgens gaan vergelijken welke online broker het meeste voor jou geschikt is.  

Wat is traden precies? 

Traden is een specifieke manier van beleggen. Traden wordt in het Nederlands ook wel handelen genoemd. Je handelt dan ook actief in een aandeel bijvoorbeeld. Trading verschilt van traditioneel beleggen: 

  • Handel of trading: Is het snel kopen en verkopen van een aandeel. 
  • Beleggen: Een aandeel kopen om er op lang termijn koerswinst mee te behalen. 

Trading is veel actiever dan gewoon beleggen. Wanneer je succesvol wilt zijn met online handel moet je hier behoorlijk wat tijd voor nemen. 

Traden

Waarom is trading zo winstgevend? 

  • De instap drempel ligt erg laag: traden kan al vanaf €100.
  • Je kunt gebruik maken van orders en daardoor veel automatiseren.
  • Doordat je short kunt gaan kan je ook orders plaatsen op dalende koersen. 
  • Dankzij de hefboom kan je ook met een klein bedrag resultaten behalen. 
  • Succesvol traden hoeft maar enkele uren per week te kosten. 
  • Er worden geen commissies gerekend: traden kan dus erg voordelig.