9 december 2021

Beveilig de online gegevens van je bedrijf

2 min read

In een wereld waarin digitalisering centraal staat is het belangrijk dat alle online gegevens van jou en je bedrijf veilig opgeslagen zijn. Belangrijke informatie over je klanten, je werknemers en je dagelijkse werk op de computer, het is zo vanzelfsprekend dat deze informatie niet voor iedereen bedoeld is. Toch zijn er helaas veel criminelen actief die maar wat graag de kostbare informatie van jouw bedrijf in handen willen krijgen. Stel je voor dat jouw gehele klantenbestand zichtbaar is voor iemand met verkeerde intenties, daarom is het erg belangrijk om je online gegevens goed te beveiligen.

Waarom is cybersecurity zo belangrijk?

In de afgelopen 5 jaar kwamen meer dan 60% van alle Nederlandse bedrijven in aanraking met hacking, datadiefstal of een andere soort cybercrime. Dit kan leiden tot enorme bedragen als schade. Elk bedrijf kan hiervan de dupe worden, daarom is het belangrijk om je online omgeving goed te beveiligen. Als in jouw bedrijf belangrijke en gevoelige informatie verwerkt wordt, en dit online opgeslagen wordt is het noodzaak om ervoor te zorgen dat de zakelijke online omgeving goed beveiligd is. Deze taak kan je als bedrijf makkelijk uit handen geven aan een cybersecurity specialist. Deze specialisten kijken na hoe jij de online gegevens van jouw bedrijf het beste kan beveiligen, en hoe je zo cyber aanvallen kan voorkomen.

Wat kan je zelf doen tegen cybercrime?

Zelf kan je natuurlijk ook actie ondernemen tegen cybercrime. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je gebruik maakt van lange en complexe wachtwoorden, geef dit wachtwoord nooit aan iemand anders. Zorg er ook voor dat je apparatuur up to date is, dit houd in dat de nodige updates zijn gedaan om zo virussen tegen te kunnen gaan. En tot slot de meest belangrijke tip, klik nooit zomaar op bijlagen of links in e-mails waarvan je niet zeker bent van de afzender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *