9 december 2021

Corona sneltesten voor bedrijven en particulieren

2 min read
Lening afsluiten

Het coronavirus leeft helaas al meer dan een jaar op onze wereld. Het testen van onze gezondheid is en blijft super belangrijk, vooral om zo veel mogelijk besmettingen te voorkomen. Op de website van corona testnederland – corona testnederland.nl kun je een afspraak maken voor een sneltest, ook is het mogelijk om een offerte op te vragen. Speciaal voor bedrijven en particulieren is het ook mogelijk om te laten testen op je eigen locatie, dit is handig voor bijvoorbeeld bedrijven die niet in de buurt zijn gevestigd van een testlocatie. 

Wat is een corona sneltest precies?

Een corona sneltest is een test die snel de uitslag geeft die je nodig hebt of wenst te hebben. Bij deze test krijg je een indicatie of iemand antigenen van het COVID-19 virus bij zich draagt zodra hij of zij getest is. Deze antigen sneltest heb je in twee verschillende soorten: de nasofaryngeale swap en de bloedprik. Bij de nasofaryngeale swab, ook wel bekend als de neusswabtest, worden bepaalde virusstoffen gemeten en opgenomen in het wattenstaafje. Bij de bloedtest werkt het net iets anders, hier wordt er gekeken naar de antigenen in jouw bloed. 

Verschillende testen van coronatestnederland

Coronatestnederland biedt twee verschillende soorten coronatesten aan op de website. Zoals eerder verteld bestaat er dus de neusswabtest en de bloedprik. Bij een neusswabtest wordt er een afname gedaan via de neus, dit wordt gedaan door een zorgprofessional. De sneltesten worden uitgevoerd op wegwerpcassettes. Het wattenstaafje wordt gedoopt in een vloeistof en daarna wordt de vloeistof gedruppel op het teststrookje in de cassette. Binnen 15 minuten is de uitslag bekend van deze test. Bij de bloedprik wordt er een klein prikje met bloed afgenomen en wordt dit op het testapparaat geplaatst waarna antilichamen kunnen worden afgelezen. 

De kosten van een sneltest 

Er zitten natuurlijk wel kosten verbonden aan een het uitvoeren van een corona sneltest. Dit komt omdat je binnen een kwartier de uitslag hebt en bij een test bij de GGD ontvang je de uitslag veel later. Voor een bloedprik test betaal je € 39,95 en de wachttijd voor de uitslag is 15 minuten. De kosten voor een neusswabtest zijn € 79,95,- en ook hier is de wachttijd voor je uitslag 15 minuten. Het is ook mogelijk om zowel de bloedprik test en de neusswabtest samen te doen. De kosten hiervan zijn € 99,95 en de wachttijd is hiervoor ongeveer 20 minuten. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je behoefte is. Als je heel snel tests nodig hebt, als je bijvoorbeeld een event organiseert en iedereen moet elke dag snel getest worden om aan het werk te kunnen, dan is het ideaal. Maar als je tijd hebt, dan kun je natuurlijk ook gewoon naar de GGD gaan. Sneltests kun je super goed inzetten in dit soort situaties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *