De economische impact van Nederland

Voor sommige buitenlanders is Nederland de hoofdstad van Amsterdam. Andere buitenlanders zien Nederland als een provincie van Duitsland. Gelukkig zijn er tal van buitenlanders die Nederland zien als het volwaardig EU-land dat het is. Nederland is een economisch gezond land waar Europa en de wereld veel waarde aan mogen hechten. Maar kan het dat zo’n klein land zo’n toegevoegde waarde is voor Europa? Nederland heeft enkele economische motors welke wij in deze blog kort beschrijven

Schiphol

Nederland heeft met Rotterdam Airport (zestienhoven voor de locals) en Eindhoven Airport enkele vliegvelden. Toch komen deze vliegvelden niet in de buurt van Nederlands grootste vliegveld. Onder de rook van Amsterdam ligt Schiphol Airport. Dit vliegveld is dusdanig groot dat het eigenlijk een eigen plaats is. Schiphol, waar bijna al het buiten Europese vliegverkeer binnen komt, is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de Nederlandse economie.

De Rotterdamse Haven

Nederland staat wereldwijd bekend om de Rotterdamse Haven. Wanneer men aan Rotterdam denkt, denkt men aan harde werkers. Dit komt vooral door de haven arbeiders. De Rotterdamse haven loopt al een tijd mee en hele generaties Rotterdammers hebben hier hun zuurverdiende centen verdiend. De Rotterdamse haven breidt zich ondertussen uit en inmiddels bestaat er zelfs een derde maasvlakte. Deze derde Maasvlakte is net als Flevoland volledig gemaakt door mensen. Door land op te spuiten is er als het ware een extra stuk Nederland gecreëerd door mensen. Vanuit de Rotterdamse haven voorziet Nederland het achterland van Europa aan veel grondstoffen. Met treinen en vrachtwagen worden de producten vanuit de haven richting Duitsland, Belgie en verder Europa in gebracht. Nadeel van deze economische motor zijn de grote files die ontstaan door het vele vrachtwagen verkeer. Ik kan mij voorstellen dat truckbanden prijzen erg hoog liggen want met al die files zullen de banden weinig slijten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*