23 januari 2022

De publieke sector op Instagram

2 min read

Er zijn behoorlijk veel vragen voor de publieke sector! Vooral tegenwoordig in de coronaperiode zijn er enorm veel vragen, maar ook naast de corona zijn er ook veel vragen binnen deze sector. Ook over waar een organisatie nou precies plaats vindt.  Er worden vaak dezelfde vragen gesteld. Het is belangrijk dat mensen snel informatie kunnen ontvangen. Hoe kun je er nou voor zorgen dat mensen hier snel gehoor aan geven en snel de informatie tot zich neemt? Het juiste antwoordt hiervoor is social media. Een kanaal dat door miljoenen gebruikers dagelijks gebruikt wordt en dan in het bijzonder Instagram!

Waarom Instagram?

Instagram is een onderdeel van de social media platformen. De afgelopen jaren heeft het zich flink ontwikkeld en staat nu hoog aangeschreven als platform. Mensen kunnen een foto of video delen met anderen, vervolgens liken en deze kan uiteindelijk weer gedeeld worden met anderen. Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden, de perfecte gedachte voor Instagram. Het dient in dit geval als een hulpdienst. De beheerders kunnen foto’s hierbij plaatsen wat informatie geeft over, in dit geval, de publieke sector. Denk bijvoorbeeld aan wat de huidige maatregelen zijn omtrent corona, wat de laatste nieuwtjes zijn en nog veel meer! Wanneer mensen hierdoor worden aangetrokken op basis van social media zorgt het voor een extra mogelijkheid om makkelijk informatie te verstrekken!

Waarom Chatkracht?

Chatkracht dient hierbij als ondersteunende factor voor de bedrijven die het tegengaan. Denk hierbij aan het ontnemen van werk wat zorgt voor extra tijd. De chatspecialisten kunnen zo mensen helpen die vragen hebben over een bepaald onderwerp of mensen triggeren om ook verder te kijken dan de Instagrampagina. Het is dus een extra mogelijkheid die chatkracht creëert voor andere bedrijven. Het levert dus voor alle partijen een win-winsituatie op met alleen maar voordelen hierbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *