9 december 2021

De werk ontwikkelingen over de jaren heen

2 min read

Werken doen we als mens al lange tijd. Op school leren we bij geschiedenis hoe men vroeger werkte en hoe veel ontwikkelingen in het werkgebied in korte tijd hebben plaatsgevonden. Daar waar werk vroeger door voornamelijk mensen werd uitgevoerd, zien we nu steeds meer automatisering. De meningen hierover zijn erg verdeeld. Zo ziet de een het als een betere, veiligere manier wat extra hulp biedt aan arbeiders. De ander ziet het als vervanging van mensen en minder baankansen. Toch biedt het een hoop voordelen met zich mee en zijn we dankbaar dat een hoop werk geautomatiseerd is.

Wat is geautomatiseerd?

Inmiddels heeft bijna ieder bedrijf minimaal een afdeling die geautomatiseerd is. Bij de meeste bedrijven zien we een combinatie van mens en machines die samen werk uitvoeren. Als je denkt aan geautomatiseerde werkzaamheden kun je denken aan:

  • Kantoorautomatisering: uren loggen, facturen opstellen en meer. Dit gebeurt een stuk sneller en maakt het werk van een manager een stuk eenvoudiger.
  • Industrial automation: machines die helpen bij het bouwen van een auto of een huis. Het wordt allemaal gedaan door mensen en machines die het werk verdelen. Ook dit zorgt voor enorme efficiëntie en groei.
  • Producten: denk aan alle elektronica die we alleen al thuis bezitten. Je kunt met één knop producten, eten, een taxi en meer bestellen. Huishouden wordt uitgevoerd door slimme apparaten. Zo heb je tegenwoordig een stofzuiger die zelf een ruimte stofzuigt. Het bespaart een hoop tijd.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Het is nog erg onduidelijk hoe de toekomst eruit zal zien als we kijken naar technologie en nog meer automatisering. Het is een vak wat zich steeds sneller ontwikkelt en steeds slimmer wordt. We kunnen wel het een en ander verwachten, maar wanneer dit echt uitkomt is vaak nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *