Dit moet je weten als je een lening wil gaan afsluiten

Geld.nl

Ben jij op zoek naar een plek om een bedrag te lenen maar heeft de bank je afgewezen? Je bent niet de enige. Dankzij websites zoals Geld.nl kun je vaak alsnog een bedrag lenen, maar dan met andere voorwaarden.

Lenen bij de bank

De leenvoorwaarden van grote banken zijn heel streng. Dat is simpelweg omdat het kan: ze komen ermee weg, want ze hebben toch genoeg klanten en genoeg geld. Ze willen daarom alleen dat mensen die weinig risico vormen bij hun lenen. Daarom vragen ze bijvoorbeeld naar je inkomen, je andere leningen en je vaste lasten. Bedrijven zoals Geld.nl kunnen je echter een lening verschaffen met veel soepelere voorwaarden. Vaak staat daar een hogere rente tegenover. Een korte lening die je snel afbetaalt is daarom ook een goede optie. Dan ben je er zo weer vanaf.

geld lenen

Vooraf bepalen

Natuurlijk is het ook bij een bedrijf als Geld.nl niet een kwestie van gewoon je handje ophouden. Je moet wel geld lenen met een bepaald doel. Wat je leendoel is, zal ook meestal naar worden gevraagd. Daarnaast wil een bedrijf natuurlijk weten hoeveel je nodig hebt. Leen niet meer dan wat je absoluut nodig hebt want het is al duur genoeg als je straks rente moet gaan betalen. Geld lenen doe je alleen als laatste redmiddel voor een grote uitgave. Het is geen goed idee om zomaar links en rechts geld te lenen met het idee dat het wel een keer terug gaat komen. Zo werkt het helaas niet.

lenen geld

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*