9 december 2021

Een betaalbare gaming pc

2 min read

Je moet bepalen wat voor soort gaming je wilt doen, zodat dit je een idee kan geven van een budget. De plek waar je gaming pc moet staan is ook belangrijk. Maakt het niet uit hoe groot je computerkast is of wil je graag een compacte gaming pc? Een compacte gaming pc zal meer dan genoeg zijn om je te helpen genieten van games zoals de nieuwste grote titels, maar is meestal niet goedkoop. Als je een betaalbare gaming pc wil die wel een krachtige processor heeft en genoeg opslagruimte heeft, dan zijn er genoeg opties beschikbaar. Qua processoren kan je kijken naar de Intel Core i5 of een AMD Ryzen 5 1700U. 

De Graphics Processing Unit

In een game computer online shop kan je game computers met verschillende GPU’s kopen. Een graphics processing unit (GPU) of grafische verwerkingseenheid is een gespecialiseerd elektronisch circuit dat is ontworpen om het geheugen snel te manipuleren. Een goede GPU verbetert je game-ervaring. Een goede algemene regel is om geen GPU te kopen die meer dan twee generaties achterloopt op de huidige. Op een gegeven moment worden de drivers ook niet meer geupdate, en kan je problemen krijgen met het gebruik. Als je kosten wil besparen, kan je ook altijd kijken of je ergens een tweedehands GPU op de kop kunt tikken. 

Wat is de reden om je GPU te updaten?

De beste game pc heeft natuurlijk een top-notch GPU, maar deze GPU moet natuurlijk wel up to date blijven. Waarom moet je je GPU altijd updaten? Ten eerste kan de uitgever van de GPU de software hebben verbeterd waardoor de GPU sneller wordt in het verwerken van gegevens. Ten tweede, en dit komt gelukkig niet zo vaak voor, kunnen er bugs in de software zitten. Dit kan dan worden opgelost met een update. Als laatste is het soms nodig om bepaalde games te spelen dat alle drivers up to date zijn, omdat ze anders simpelweg functies niet hebben. Deze kunnen worden toegevoegd in een update. 

AMD of Intel processor?

Als je een nieuwe gaming pc rtx 3060 online bestellen gaat, weet dan dat dit een Intel i5 processor heeft. Er zijn twee grote GPU-fabrikanten. Intel en AMD. Net als bij GPU’s zul je bij AMD waarschijnlijk meer waar voor je geld krijgen. Als je de pc wilt gebruiken voor gamen, dan maakt het niet veel uit welke van de twee merken je kiest. Voor sommige data verwerkingen daarentegen, is niet alle software geschikt voor AMD. Hoewel er de laatste jaren veel aan is ontwikkelt, is nog niet alles beschikbaar voor de AMD Ryzen 5 of de AMD Ryzen 7. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *